Azt mondja, hogy nyomás hatására tett beismerő vallomást a mindössze 11 éves gyermek megöléséről, és a mai napig erősen felzaklatja, ha szóba kerül ez az ügy.

Kempingbiciklivel indult el

A Kékvillogó.hu többször írta meg a fiatal fiú eltűnésének történetét, és azt, ahogyan a család próbálja feldolgozni a tragédiát. 2000. május 20-án, egy vasárnapi délelőttön ment el szülei bajai lakásáról az akkor 11 esztendős Till Tamás. Azzal pattant egy világoskék kemping biciklire, hogy a Parkerdei Vadasparkban akar lovagolni. Szüleinek azt ígérte, hogy kora délutánra hazaér. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ismeretlen férfi hívta az anyát

Azóta senki sem látta. 2001. február 11-én egy ismeretlen férfihang hívta fel Tamás édesanyját este 8 óra után. Közölte, hogy a gyermek él, ő pedig tudja, hogy hol tartózkodik jelenleg. Majd kétségek között hagyva az anyát, letette a telefont, és többé nem jelentkezett.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Idén is vettek neki ajándékot

Telnek az évek, de az emlék és a remény nem gyöngül. Amikor aztán a születésnap elérkezik, még inkább nehéz viselni a szülőknek a terhet. Július közepén ünnepelte volna 34. születésnapját Tamás. A szülei, Mátyás és Katalin máig várják haza imádott fiukat, és ahogy minden évben, ezúttal is vettek neki ajándékot. Tamás nagyon szerette a plüssállatokat, így a gyűjteményét is gyarapítják.

Nem fogadja el a halálát

„Csak akkor fogadom el a fiam halálát, ha dokumentumokkal bizonyítják, hogy megtalálták a maradványait” – nyilatkozta korábban a fiú édesanyja.

Ma is felismernék

„Rengeteget gondolkodunk rajta, hogy vajon most hogy nézhet ki. De abban biztosak vagyunk, hogy bármennyit is férfiasodott, ha egy nap becsenget, azonnal megismerjük. Az utolsó napon még aludt, amikor munkába indultam. Bementem hozzá, megpusziltuk egymást, és megbeszéltük, hogy délután hármasban elmegyünk a mamához” – tette hozzá.

Beismerte, de visszavonta

A Blikk most felidézi, hogy még a nyomozás kezdeti szakaszában egy olyan férfira terelődött a gyanú, aki egy évvel Tamás eltűnése után végzett a barátnőjével, a holttestet pedig elásta. A közelben élő Sz. János még beismerő vallomást is tett, de később visszavonta azt.

Nyomás hatására vallott

Sz. János kilenc évig volt börtönben a barátnője megölése miatt, a lap állítása szerint az eltűnt kisfiú nevének hallatán nagyon zavarba jött. Azt mondta, nyomás hatására ismerte be a megölését.

Nem akar emlékezni

„Kényszerítettek arra, hogy ismerjem be, megöltem a kisfiút, de ez egy hosszú történet. Jól ismertem Tamás szüleit és az egész rokonságot. De sok bajom volt már emiatt, idegileg és lelkileg is tönkrementem. Semmire nem akarok már emlékezni, felzaklat az egész. Nem lehet ezt feldolgozni, sokszor úgy érzem, csak menekülnék” – tette hozzá a most 64 éves férfi.

Nem adják fel

Tamás édesanyja elmondta, belerokkant fia keresésébe, lelkileg és egészségileg is tönkrement. „De nem adom fel, nem akarok meghalni, amíg ki nem derül a teljes igazság arról, mi történt a gyermekünkkel” – mondta az édesanya. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Till Tamás