Több embert is ki kellett menteni a Balatonból az év legforróbb hétvégéjén. Sajnos nem mindegyik újraélesztési kísérlet zárult sikerrel. A vízi mentőknek Balatonlellén, Balatonkenesén és Siófok térségében is volt dolguk.

Háromszor riasztották őket

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata számolt be róla, hogy három újraélesztéshez is riasztották őket hétvégén a Balatonon. Szombaton Rupert nevű sürgősségi mentőhajót vetették be a balatonkenesei Alsóréti szabadstrandon, ám az újraélesztés sikertelenül zárult. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem lélegzett

Balatonlellén egy vízimentő kezdte meg egy hölgy újraélesztését, akit a strandolók hoztak ki egy szivacskarikán a parthoz, és már nem lélegzett. Itt az Alfa sürgősségi mentőhajót vetették be, amikor a beteget az Országos Mentőszolgálat helyszínre érkező egységének átadták, a hölgy már eszméleténél volt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Vízibiciklin lett rosszul

Egy harmadik újraélesztés során a Kócsag nevű hajó személyzete a Siófok Plázs előtti vízterületen átemelt a hajóra egy vízbicikliről egy eszméletlen, vízből mentett személyt. Az újraélesztését megkezdték, közben a siófoki Bahart Kikötőbe vonultak. A Rupert személyzete a kikötőben vette át az újraélesztést, ami sikerrel zárult.

93 könnyű sérültet láttak el

„Éjszaka egy felfújható csónakkal elsodródott nő és férfi mentését végeztük Balatonlelle előtt. Strandi mentőink 93 könnyű sérültet láttak el a hétvégén és 4 új vízimentő kolléga tett nálunk sikeres vízimentő vizsgát. A Rupert legénysége egy vitorlás műszaki mentésénél végzett búvármunkát Zánkán – olvasható a vízimentők bejegyzésében, a Facebook-oldalukon

Munkában a balatoni vízi mentők

Eltűnt egy 14 éves budapesti lány

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról néhány hete, hogy bejelentés érkezett a balatonudvari strandról egy 14 éves budapesti lány eltűnése miatt. A fiatal korábban egy ott megtartott rendezvényen szórakozott. A ruháit megtalálták a földön, neki viszont nyoma veszett. 

Észrevették a Balatonban

A rendőrség civil állampolgárokkal közösen kezdte meg az eltűnt személy felkutatását. Az adatgyűjtés során felmerült, hogy a lány a vízben tartózkodik. Később egy emberi fejet észleltek a tóban, így a rendőrök egy, a parton talált csónakkal eredtek a gyermek nyomába, míg a civil személyek úszva és szörfdeszkával igyekeztek segíteni a vízben felbukkanó fiatalnak.

Felkapaszkodott a szörfdeszkára

A lány végül felkapaszkodott a szörfdeszkára, amivel megkezdték a partra szállítását. Időközben a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának mentőhajója is a helyszínre érkezett, és a partra vitte a gyermeket, ahol átadták az Országos Mentőszolgálat munkatársainak.

A szárazföldre juttatták őket

A rendőrök, valamint a vízimentők a mentésben segítő civil személyt is szárazföldre juttatták – adta hírül a Veszprém vármegyei rendőrség Facebook-oldala. A mentésről videó is készült, amit közzé is tettek az egyenruhások. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó forrása: Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata