Egy nő magát autósiskolai oktatónak kiadva 240 ezer forintot csalt ki egy tanulóvezetőtől – a fővárosi rendőrök lebuktatták.

Ránézésre oktatóautó

A békásmegyeri rendőröknek 2022. január 22-én 10 óra 30 perckor feltűnt egy gyanús – ránézésre – oktatóautó, amelyen sehol nem szerepelt az autósiskola neve. Az egyenruhások igazoltatták a sofőrt és a mellette ülő asszonyt; így nem mindennapi esetre derült fény. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

FRISS!

Tanítványa is volt

Az autót vezető fiatal lány jogosítvány nélkül vezetett annak tudatában, hogy mellette oktatója ül, akitől már 11 alkalommal vett gyakorlati tanórát.

Még az extra pedálokat is beszereltette:

Fotó: police.hu

Oktatói vizsgája sem volt

Kiderült azonban, hogy a magát oktatónak kiadó nőnek nem volt sem oktatói vizsgája, sem pedig engedélye, illetve autójára jogosulatlanul szerelt fel T jelzést. Elfogásáig a tanítványa tévedésbe ejtésével összesen 240 ezer forintot vett át a lánytól, írja közleményében a rendőrség.

Ezzel az autóval oktatott:

Fotó: police.hu

Beismerte tettét

A 3. kerületi nyomozók járművezetés tiltott átengedése, valamint csalás miatt hallgatták ki a 48 éves O. Enikőt, aki részben beismerő vallomást tett.​ A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Kiemelt kép: police.hu