Amint arról a Kékvillogó is beszámolt, vasárnap szörnyű baleset történt Ceglédnél. A tragédiában két jármű rohant egymásba, egy ember, egy 67 éves férfi pedig még a helyszínen meghalt. Időközben kiderült, hogy a balesetet a hatalmas horderejű szél okozta, ugyanis a brutális erővel tomboló szél gyakorlatilag a kamionnak a csapta a 67 éves férfi, László autóját.

Frontális ütközés

A 67 éves H.László Cegléd közelében autózott vasárnap, amikor is a Nissanjával egyik pillanatról a másikra áttért a szemközti sávba, ahol aztán frontálisan ütközött egy élő állatokat szállító kamionnal, írja a Blikk. A portál azt írja az idős férfi autóját a hatalmas széllökések taszíthatták át a szembe sávba, s bár a tűzoltók gyorsan kiértek, a roncsba beszorult férfi életét már nem lehetett megmenteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kapcsolódó:

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megszólalt a kamion sofőrje

A szörnyű esetről a kamion sofőrje azt mondta, hogy a szemből érkező auót az utolsó másodpercben váltott sávot, így neki esélye sem volt arra, hogy elkerülje az ütközést. Bár megpróbálta a járművét elkormányozni, mégsem tudta elkerülni a tragikus pillanatot.

Helyszíni felvétel:

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Pest megyében élt az áldozat

A portál úgy tudja, hogy az áldozat, H. László a Pest megyei Farmos településen élt a feleségével. Az egyik szomszéd a lapnak azt mondta: ” Néhány éve költöztek ide a német származású feleségével. Az egyik lányuk is a településen él, a másikuk viszont külföldön. Nem tudjuk, hogy hova tarthatott, de gyakran láttuk vezetni. A rendőrök először hozzánk csöngettek be, mert akkor nem találták itthon a családját. Tőlük tudtam meg a borzalmat, hogy mi történt. Segítőkész ember volt László, korábban előfordult, hogy az orvoshoz is elvitt, csak jókat tudok róla mondani „

A hatalmas szél okozhatta a tragédiát

A Blikk egy szakértőt is megkérdezett arról, elképzelhető-e, hogy a hatalmas szélmozgás okozta a tragédiát. ” Ezekben a helyzetekben a sofőr megpróbál korrigálni azzal, hogy rászorít a kormányra, hogy egyenesben tartsa a járművet, de ez nagyon nehéz. A hatalmas oldalszél vitorlaként sodorja az autót. Amikor egyik pillanatról a másikra megszűnik, az ellenkormányzás miatt is áttérhet a jármű a szemközti oldalra. Tanfolyamokon is tanítjuk, hogy a váratlanul fellépő oldalszél a legveszélyesebb ” – mondta a portálnak Köves Szilárd, vezetéstechnikai szakértő.

Fotó a helyszníről:

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Vasárnap végigsöpört az országon

A BudapestKörnyéke.hu számolt be róla, hogy a vasárnap folyamán pusztító erejű szél söpört végig az országon. A napi szélrekord is megdőlt, Budapesten, a János-hegyen például 127 km/órás széllökések is voltak. A nap folyamán 1654 esethez riasztották a tűzoltókat, 192 helyszínen pedig még hétfőn is a károk felszámolásán dolgoztak. A legtöbb dolguk Pest megyében volt, sok helyen a fák dőltek az utakra, volt ahol tetőket tépett le a brutális szél. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán