Halálos áramütést szenvedett a MÁV egyik munkatársa hétfő hajnalban. A vasúttársaság alkalmazottja a viharkárok elhárításában vett részt, amikor megfogott egy magasfeszültségű vezetéket.

Megrongálta a vihar a felsővezetéket

A vasárnapi heves vihar Cegléd és Abony között mintegy 700 méteren rongálta meg az egyik vágány felsővezetékét, amelynek a helyreállítása várhatóan kedd délelőttig tart – írja a BudaPestkörnyeke.hu

Meghalt egy férfi

Az MTI értesülése szerint a helyreállítás során a vasúttársaság egyik alkalmazottja áramütést szenvedett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Vizsgálják a haláleset körülményeit

A MÁV az MTI érdeklődésére hétfő délután azt közölte: a hajnali halálos áramütés körülményeit még vizsgálják a hatóságok és a vasúttársaság munkavédelmi, biztonsági szervezetei is. A vizsgálatok lezárultáig nem tudnak tájékoztatást adni.

Együttérez a családdal a MÁV

„A vasúttársaság őszinte részvétét és együttérzését fejezi ki az elhunyt munkatársa családjának és hozzátartozóinak” – közölte a MÁV.

Megfogta a vezetéket

Tények úgy tudja, a 31 éves férfi halálához az vezetett, hogy megfogta a leszakadt nagyfeszültségű vezetéket. Miután megfogta, azonnal összeesett.

Másfél óráig küzdöttek az életéért

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta, a mentők másfél órán keresztül küzdöttek az életéért, de nem tudták megmenteni. A haláleset azért is szomorú, mert a férfinek egy héttel ezelőtt született meg a gyereke.

Jelentős késések vannak

„A vasárnap megsérült felsővezeték helyreállítása várhatóan kedd délelőttig elhúzódik, az erre utazók 20-30 perccel hosszabb menetidővel, rövidebb útvonalon közlekedő és elmaradó vonatokkal kell számoljanak” – írja a MÁV.

Kecskemét-Szolnok menetrend változás

A Kecskemét és Szolnok közötti személyvonatok csak Kecskemét és Cegléd között közlekednek, kivéve a Szolnokról 13:45-kor, 14:45-kor és 15:45-kor induló 7615-ös, 7613-as és 7623-as számú személyvonatokat.

Cegléd-Nyíregyháza vonal

A Cegléd és Nyíregyháza között közlekedő személyvonatok rövidebb útvonalon, csak Szolnok és Nyíregyháza között közlekednek. Az utasok Cegléd és Szolnok között sebesvonatokkal, illetve InterCity vonatokkal utazhatnak, melyek Abonyban is megállnak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kiemelt kép: illusztráció