Vallomásában azt mondta, nem szeretett volna végezni vele, csupán meg szerette volna leckéztetni. A közelmúltban több, nagy visszhangot kiváltó állatkínzás is történt országszerte.

Ez az ötlete támadt

Az eset még múlt hét szombaton történt a Somogy vármegyében található Szőlősgyörök településen. Itt egy 65 éves férfi úgy döntött, elfogja a szomszéd kutyáját. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Erőszakos problémakezelés

Mindezt azért tette, mert az eb több alkalommal is átszökött hozzá. Péntek este otthonának kerítésére dróthurkot helyezett ki, a kutya pedig másnap fennakadt a csapdán. Ekkor lépett színre a férfi, aki nem kegyelmezett neki.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hamar elkapták

Ekkor egy ásónyéllel akkora csapást mért szegény állatra, hogy az rövidesen elpusztult. A rendőrök a feltételezett elkövetőt másnap elfogták és előállították a fonyódi kapitányságon, ahol állatkínzás miatt hallgatták ki.

Nem szerette volna meggyilkolni

A férfi egy meglehetősen érdekes vallomással rukkolt elő: állítja, nem megölni szerette volna a kutyát, csak megleckéztetni, azonban túl erősen ütött – derül ki a rendőrség közléséből. Kérdés persze, hogy a zsaruk és majd később a bíróság mennyire veszi komolyan a férfi nem életszerű magyarázatát.

Az elkövetés eszköze

Élve perzselték a disznót

Sajnos nem ez az egyedüli felháborító állatkínzás, amely a közelmúltban történt. Mint korábban mi is beszámoltunk róla, az V. Nyírségi Böllérfesztiválon a résztvevő böllérek élve megperzseltek egy disznót. Az esetről beszámoló Malacvédő Alapítvány azt írta, feljelentést tettek az ügyben.

Nem mindegy, hogyan tesszük

Az uniós előírások értelmében a disznó leöléséhez nem elegendő egy jó minőségű, szúráshoz alkalmas eszköz, ugyanis ez állatkínzásnak minősül. A szabályok kifejezetten azt hangsúlyozzák, hogy ennek a folyamatnak fájdalommentesen kell történnie.

Macska, mint céltábla

Tatabányán pedig valaki abban lelte örömét, hogy macskákra lövöldözött légpuskával. Egyiküket például lényegében céltáblának nézte, s nyolc lövedéket szedtek ki szegény macskából. Azonnal megműtötték: előbb a gerincéből, majd a hasából szedték ki a lövedékeket. majd infúziót, katétereket, gyógyszereket kapott.

Nyomozás indult

A történtek előtt a Harcos nevet viselő macska a szabadban élt. Megtalálója rendőrségi feljelentést tett, amikor kiderült, hogy a macskát meglőtték. Az állatvédők mindent megmozgatnak annak érdekében, hogy megtalálják az elkövetőt.

Ennyit adnak, aki segít a támadó kézrekerítésében

Civil támogatóink által 130 ezer forint lett felajánlva nyomravezetői díjnak. Reméljük, hogy ez segítséget fog nyújtani abban, hogy ezt a súlyos bűncselekményt fel tudja deríteni a rendőrség – ismertette a Tatai Civil Állatvédő Egyesület elnöke, Sági Zoltán. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

(Kiemelt képünk a szőlősgyöröki esetnél készült, forrás: police.hu.)