Kész csoda, hogy egyáltalán túlélte, ám szegény lebénult. Noha korábban fújt, ha emberek közelítettek felé, ám azóta ez megváltozott. 130 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki segít kézre keríteni a tettest.

Elképesztő brutalitás

Lényegében céltáblának nézték azt a macskát, akire több lövést adott le egy ismeretlen a minap Tatabányán – hangzott el az RTL híradójában. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Erre gyanakodtak

A szerencsétlen állatra még február végén találtak rá a város egyik lakótelepén. Először arra gyanakodtak, hogy gázolás történt, ám sajnos kiderült, sokkal rosszabb a helyzet. Szegényben ugyanis rengeteg lövedéket fedeztek fel a vizsgálatok során.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Jól láthatóak a légpuska lövedékei

Sokkoló diagnózis született

„A legsúlyosabb károsodást a gerinc közepébe fúródott légpuskalövedék okozta, amelyik egy olyan akut gerincvelő traumát okozott, ami miatt lebénult a cica. A másik hét lövedékből kettő fúródott a hasüregbe” – ismertette az Egrényi Állatorvosi Szakrendelő vezető állatorvosa, Hursán Gábor.

Hosszas volt a kezelés

Azonnal megműtötték: előbb a gerincéből, majd a hasából szedték ki a lövedékeket. majd infúziót, katétereket, gyógyszereket kapott. Két hétig maradt a győri állatkórházban. A kandúr korábban rettegett az emberektől: fújt, ha valaki meg akarta simogatni.

Nagyon szeretett volna élni

Mostanra azonban ideiglenes gazdájánál, egy oroszlányi hölgynél lelt új otthonra. A Harcos nevet kapta, ugyanis azt látták rajta, hogy szeretne életben maradni, noha lebénult az eset következtében „Az utolsó ellátás sokszor éjjel történik, mert ővele most nagyon-nagyon sokat kell foglalkozni” – mondta el az asszony.

Nyomozás indult

Hozzátette, rengeteget kell szeretgetni, beszélni hozzá. A történtek előtt Harcos egy kinti macska volt, aki a szabadban élt. Megtalálója rendőrségi feljelentést tett, amikor kiderült, hogy a macskát meglőtték. Az állatvédők mindent megmozgatnak annak érdekében, hogy megtalálják az elkövetőt.

Ennyit adnak, aki segít a támadó kézrekerítésében

Civil támogatóink által 130 ezer forint lett felajánlva nyomravezetői díjnak. Reméljük, hogy ez segítséget fog nyújtani abban, hogy ezt a súlyos bűncselekményt fel tudja deríteni a rendőrség – ismertette a Tatai Civil Állatvédő Egyesület elnöke.

Nem egyedüli eset

Sági Zoltán jelezte, akinek bármilyen információja van az üggyel kapcsolatban, az a Tatabányai Rendőrkapitányságon tehet bejelentést. Úgy tudni, a tatabányai lakótelepen már több macskát is meglőttek. Harcos kezelése félmillió forintba került, amit az egyesület jelenleg nem tud kifizetni.

Itt lehet adományozni

Éppen ezért az adományozókban bíznak. Ha támogatni szeretnék a Tatai Civil Állatvédő Egyesület munkáját, az alábbi bankszámlaszámra utalva megtehetik: 11740047-27096804. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Cikkünkben használt képeinket a Tatai Civil Állatvédő Egyesület Facebook-oldaláról származnak.)