Csütörtökön arról érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy egy makói ház kapujában megrázott az áram egy férfit. Kiderült, hogy azért történt az eset, mert a kapuba elektromos áramot vezettek. A nyomozást már el is indították.

Szerdán megrázott az áram egy férfit a kapuba

A makói ingatlan kapujában egy férfi áramütést szenvedett augusztus 3-án délután. A bejelentést követően a rendőrök a helyszínre mentek. Kiderült, hogy a kapuba áramot vezettek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Súlyos a vád

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói az esetet követően nyomozást indítottak. A hivatalos indoklás szerint emberölés kísérlete miatt zajlik a vizsgálat.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem ez az első ilyen eset idehaza

Magyarországon több hasonló eset is történt a közelmúltban. Tavaly egy dabasi férfi jelezte a rendőröknek, hogy a szomszédja áramot vezetett a kerítésbe. Bizsergést érzett, amikor a kapu kilincsét megfogta.

Először az áramszolgáltató munkatársai szálltak ki

A bejelentés napjának estéjén az áramszolgáltató munkatársai kimentek a helyszínre. A szakemberek azt észlelték, hogy a szomszéd házból indulva a kerítéshez egy fekete vezetéket rögzítettek. Ezt akkor levágták, ám másnap reggel ismét össze volt kötve a vezeték.

Nem érték el az ott lakót

Az áramszolgáltató munkatársai szerettek volna beszélni az ingatlan tulajdonosával. Ő azonban nem jött elő, így értesítették a rendőrséget. A rendőrök már elérték az ott élő 66 éves férfit.

Kiderült, miért vezetett áramot a kerítésbe

Az idős férfi vagyonvédelmi céllal vezetett áramot a kerítésbe. Azt remélte, ezzel el tudja riasztani a betörőket. Kihallgatásakor azonban jegyzőkönyvbe rögzített vallomást már nem tett.

Ezt a megoldást alkalmazta

Az ingatlan tulajdonosa egy rézvezeték segítségével juttatta a kerítésbe az áramot. Ezt a lakásából szabálytalanul vételezte. Amikor a rendőrök intézkedtek, a kerítésben 8 A áramerősséget és 40 V feszültséget mértek az áramszolgáltató munkatársai.

Ezek is érdekelhetnek!

Súlyos büntetés járhat az ilyesmiért

A 66 éves férfit foglalkoztatás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés bűntettével gyanúsították meg akkor. Ez a büntető törvénykönyv szerint három évig terjedő szabadságvesztést vonhat maga után. Azóta nem érkezett hír a férfi sorsa felől.

Egy gazda korábban felfüggesztett fogházbüntetést kapott

2008 nyarán egy gazda a veteményesét próbálta úgy védeni, hogy éjszakára áramot vezetett a köré húzott kerítésbe. Bár táblával jelezte a veszélyt, az egyik tolvaj belehalt az őt ért áramütésbe. A gazda először felfüggesztett fogházbüntetést, majd végül megrovást kapott. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu