Megrázott az áram egy kilencéves kisfiút Kisbéren. A gyereket mentőhelikopterrel vitték kórházba. Egy rosszul beszerelt klíma okozhatta a balesetet.

Helyszínelést tartottak

A Komárom-Esztergom vármegyei rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott, hogy az ügyben a Kisbéri Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen indított eljárást, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt. A sajtóreferens hozzátette: a kisbéri rendőrök a csütörtöki nap folyamán helyszínelést tartottak a balesetnél. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Klímaberendezés okozhatta a balesetet

A kilencéves kisfiút Kisbéren rázta meg az áram. A gyereket mentőhelikopterrel vitték kórházba. Egy rosszul beszerelt klíma okozhatta a balesetet. A 24.hu megkereste a rendőrséget az eset kapcsán. Őket arról tájékoztatták, hogy a gyermek túlélte az áramütést.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az édesanya talált rá a kislány holttestére

A Kékvillogó.hu hírportálon beszámoltunk róla, hogy 2021 februárjában fürdés közben meghalt egy tízéves hajmáskéri kislány. A tragédiát áramütés okozta, a gyermek holttestére az édesanyja talált rá a fürdőkádban. A lányt átvitték egy szobába, ahol az időközben megérkező mentők nekiláttak az újraélesztéséhez, de már nem tudtak rajta segíteni. 

Súlyos hibát követett el a villanyszerelő

Néhány hónappal később kiderült, hogy egy villanyszerelő gondatlansága előzhette meg az esetet, aki súlyos hibát követett el a ház villamoshálózatának felújításakor, amit ő irányított. Mint a BudaPestkönyéke.hu hírportálon megírtuk, a korábban leválasztott vezetéket visszakötötték a hálózatra. A szétszereléskor azonban nem jelölték meg a korábbi, azonos színű vezetékeket, így a visszakötéskor felcserélték őket. Ez vezetett a tragédiához.

Nem ismeri el, hogy hibázott

Az 52 éves villanyszerelő nem ismerte el a felelősségét, úgy véli, nem az ő hibája miatt vesztette életét a kislány. Az ügyészség ezzel szemben azt állítja, hogy a szakember szabálytalanul járt el a felújítási munkálatok során.

Folytatódik a per

A villanyszerelő ügyvédje szerint nem történt szabálytalanság, ezért védencével villamosmérnöki szakértő bevonását kérték az ügyben, vagyis a per folytatódik. A következő bírósági tárgyalás várhatóan szeptemberben lesz – közölte a TV2 Tények című hírműsora.

Az apa is büntetést kaphat

A hajmáskéri házon teljes felújítást végeztek, a bojlerrel pedig gondok voltak. A kislány szülei a szomszédban tartózkodtak, amikor a tragédia történt. A főügyészség a gondatlan apával szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett javaslatot.

Nem volt ellenőrzés

Utólag kiderült az is, hogy miután fordítva kötötték be a vezetéket, a ház régi hálózatának szabálytalanságai okán a ház fűtésrendszere és a gázvezeték is hálózati feszültség alá került. A jelentések szerint a felújítást irányító szakembernek ellenőriznie kellett volna az elvégzett munkát. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció