B. Martin a zálogházakban rejlő bűnös lehetőségek kiaknázására alapozta garázdálkodását. Amit az egyikből ellopott, a másikba beadta, és az sem érdekelte, hogy a biztonsági kamerák portréminőségű fotókat készítettek róla, jóllehet a haját átfestette. A józsefvárosi járőrök így is kiszúrták, a 9. kerületi ügyészség pedig most kezdeményezte a letartóztatását.

3 zálogházból lopott

A megalapozott gyanú szerint a 29 éves férfi 2023 júniusában 3 zálogházból lopott, valamint megpróbált betörni egy 17. kerületi családi házba. A tolvaj egy 9. kerületi zálogházba azzal ment be, hogy egy pecsétgyűrűt mutatott az eladónak, azt állítva, hasonlót keres. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Betörte a kirakatot

Miután az eladó közölte vele, hogy nincs ilyen ékszerük, a férfi kiment az üzletből, azonban néhány perccel később a kirakat üvegét egy kővel betörte, és onnan ellopott egy nyakláncot és egy nyakéket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem adta vissza a gyűrűt

A másik 2 esetben a gyanúsított ékszert próbált fel, és azokat így lopta el. Egy 8. kerületi zálogházban egy felpróbált gyűrűt nem adott vissza és elmenekült.

Elfutott

A harmadik helyszínen, ismét egy ferencvárosi zálogosnál egy medálos arany nyakláncot próbált fel, ezután kihasználva, hogy az eladó elfordult, hogy tükröt adjon neki, a nyitott ajtón keresztül elfutott a nyaklánccal együtt.

Mehet a rácsok mögé

A Budapesti 9. Kerületi Ügyészség üzletszerűen elkövetett lopások bűntette és lopás kísérletének megalapozott gyanúja miatt a férfi letartóztatását indítványozta. A kerületi ügyészség álláspontja szerint a gyanúsított többszörösen büntetett előélete miatt a legsúlyosabb kényszerintézkedés indokolt.

Bűnismétlés

A bíróság az indítvány alapján elrendelte a letartóztatást, mivel a férfi – anyagi haszonszerzés érdekében – a törvényekkel hosszabb ideje tudatosan szembe helyezkedik, így alappal lehet tartani bűnismétlésétől. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videó is készült róla:

Ez is érdekelhet:

Akcióban a netes csalók: ezzel a trükkel próbálják most behúzni a gyanútlan áldozatokat

Kiemelt kép: Az elkövető – Forrás: police.hu