Hajnalban a kommandósok halk neszére lehettek volna figyelmesek a 6. kerületi társasház lakói, de mindenki aludt, egészen addig, amígy el nem hangzott a kiáltás: „Rendőrség! Nyissák ki az ajtót.” A bevetési csoport emberei ezután már bent is voltak a lakásban. A drogdílereket annyira váratlanul érte a zsaruk érkezése, hogy felöltözni sem volt idejük, alsónadrágban nyomták őket a földre.

Három helyszínen csaptak le

Az erzsébetvárosi rendőrök 750 ezer forint értékű marihuánát és más kábítószergyanús anyagokat foglaltak le három helyszínen. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Drogdílerek

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 7. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a Bűnügyi Bevetési Osztállyal és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységével, valamint a 6. Kerületi Rendőrkapitányság rendőreivel egyszerre három feltételezett drogdílerre csaptak le a fővárosban 2021. február 26-án.

Marihuána és más anyagok

A rendőrök két 6. kerületi és egy 3. kerületi lakásban lefoglaltak összesen 371 gramm növényi törmeléket – az elsődleges szakértői vélemény szerint marihuánát – valamint 173 gramm kábítószergyanús port és 73 tablettát. A szakértői vizsgálata folyamatban van.

Lefoglalások

Ezen kívül lefoglaltak még a drog adagolásához használt eszközöket, 1 millió 308 ezer forintot és egy autót is. A lefoglalt marihuána feketepiaci értéke megközelítőleg 750 ezer forint.

Letartóztatás

A BRFK 7. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai elfogták és előállították az 52 éves B. Lászlót, valamint egy 39 és egy 42 éves tunéziai férfit, akiket kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki, vettek őrizetbe, kihallgatásukat követően pedig előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására – írja a Rendőrség.

Vádemelés heroinkereskedők ellen

Pár napja írtuk, hogy heroinkereskedőkkel szemben emelt vádat a Fővárosi Főügyészség. A vádiratában három elkövetőt neveztek meg: a kábítószerek nagykereskedelmét végző 67 éves szerb férfit, az ebben a tevékenységben segédkező 66 éves magyar férfit és egy 45 éves szintén magyar férfit, aki a tőlük megszerzett anyagot továbbértékesítette. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a videó a dílerek elfogásáról

Ez pedig a másik rajtaütéskor készült felvétel

Ezeket is neked írtuk:

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából