Ahogy arról korábban itt a Kékvillogó hírportálon beszámoltunk egy buszsofőr leszúrt egy utast Budapesten a Hungária körút és a Thököly út sarkán február 26-án, péntek este. Kiderült, hogy a sofőr rendezett körülmények között él és három gyermek édesapja.

Buszsofőr szúrt

Mint megírtuk, a sofőr is utasként utazott a buszon, a munkából éppen hazafelé tartott. Az illető rászólt a fiatalokra, hogy vegyék fel a maszkjukat, ez azonban konfliktushoz vezetett. A megállóban a fiatalok nekimentek a sofőrnek, aki elővett egy rugós kést és az egyik fiatalt megszúrta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A BKK kamerái rögzítették a helyszínen történteket, jól látszik, hogy több rendőrautó is érkezett

52 éves férfi az elkövető

A rendőrség közleménye szerint a feltételezett elkövetőt, egy 52 éves férfit még a helyszínen elfogtak. A Police azt írja, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint K. István szóváltást követően sebesítette meg életveszélyesen a 23 éves fiatalt.

Életveszélyes sérülés

Az RTL Klub Híradójában megszólaltak a péntek esti késelés szemtanúit, valamint a buszos szakszervezet vezetője. Kiderült, hogy az összetűzés során egy 23 éves férfi életveszélyesen megsérült, miután a hazafelé tartó, szolgálaton kívüli buszvezető megszúrta.

Maszkviselés miatt balhéztak össze

A buszvezető azt vallotta, maszkviselésre szólította fel utastársait, ők azonban visszaszóltak neki, hergelni kezdték, ezért leszállás után, a megállóban használta a kését. A rendőrök még a helyszínen őrizetbe vették.

Provokációról beszél a szakszervezeti vezető

Naszályi Gábor, a szakszervezet vezetője szerint életszerű, hogy provokálhatták kollégáját, aki évtizedek óta van a szakmában, s eddig minden évben megfelelt az orvosi és pszichológiai alkalmassági vizsgálatok során.

Három gyermeke van a buszsofőrnek

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője megemlítette, hogy a gyanúsított rendezett körülmények között él, és három kiskorú gyermekről gondoskodik, valamint ő maga jelzett a rendőröknek a késelés után, ezért nem kell attól tartani, hogy megpróbálná magát az eljárás alól kivonni. Így a sofőr letartóztatását sem indítványozták, aki várhatóan még ma hazamehet családjához.

Két mentő a helyszínen

A tragédia helyszínére aznap este nagy erőkkel vonult ki a fővárosi rendőrség. Két mentő is a helyszínre érkezett. A helyzet súlyosságát jól mutatja az a véres ruhadarab is, amit az utcán heverve hagytak.

Nem ez az első késelés a héten

Egy nappal korábbanm csütörtök reggel az arcán megvágtak egy nőt a csepeli Szent Imre téren, a 151-es buszon, minden valószínűség azért, mert egy FreeSZFE maszkot viselt a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóival és oktatóival vállalt szolidaritás jeleként. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: BKK felvétele