Több papot is becsapott az a szélhámos férfi, aki azzal hitegette az egyházi személyeket, hogy az elhunytak rájuk hagyták örökségüket. A férfi közjegyzőnek adta ki magát, ügyintézésre pedig összesen 37 millió forintot csalt ki.

Közjegyzőnek adta ki magát

A vádirat szerint a férfi 2014 vége és 2019 novembere között a megélhetését abból biztosította, hogy magát általában szlovák, osztrák közjegyzőnek vagy plébánosnak kiadva e-mailen vagy postai úton egyházi személyeket keresett meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Álörökségekkel hitegette a papokat

Az üzenetekben valótlanul azt állította, hogy egy elhunyt a végrendeletében a vagyonát az egyházközösségre vagy annak egy képviselőjére hagyta.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hamis köziratokat küldött

A történeteket azzal támasztotta alá, hogy hamis közokiratokat, magyar, osztrák, szlovák állami címeres, fejléces, bélyegzős közjegyzői vagy bírósági okiratokat, küldött “bizonyíték” gyanánt.

Ügyintézésre kért pénzt

Majd azzal az ürüggyel, hogy az örökség átvételéhez még díjak, illetékek, fordítási, közjegyzői és egyéb költségek megfizetése szükséges, a sértettektől pénz átutalását kérte.

37 milliót csalt ki

A férfi Magyarországon kívül Romániában, Ukrajnában működő, különböző vallásokhoz tartozó egyházközségek képviselőit, tisztségviselőit is tévedésbe ejtette. A férfi 15 sértetteknek 80 ezer és 25 millió forint közötti nagyságú kárt okozott, a teljes kár értéke meghaladja a 37 millió forintot.

Letartóztatásban van

A letartóztatásban lévő férfi ellen vádat emeltek üzletszerűen elkövetett csalás, közokirat-hamisítás bűntettével és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt állítják bíróság elé.

Börtönt és vagyonelkobzást kértek rá

Az ügyészség hat és fél év börtönt kért az elkövetőre beismerés esetére azzal, hogy mintegy 30 milliós vagyonelkobzást is rendeljenek el vele szemben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet

“A kislányom nem tudott aludni, éjjelente sírva jött be a szobánkba, hogy mit csinálnak ezek a hülye emberek” – olyan hangosan élt nemi életet a pap, hogy a szomszédok feljelentették az egyháznál

Kiemelt kép: illusztráció