Terrorcselekménnyel fenyegetés miatt állítja bíróság elé a Fővárosi Főügyészség azt a 29 éves férfit, aki több állami szervet és egy gimnáziumot is robbantással fenyegetett.

Bírósági eljárás folyt ellene

Egy fiatal férfival szemben a Pesti Központi Kerületi Bíróságon folyt büntetőeljárás gazdasági bűncselekmény miatt. A bíróság tavaly szeptember 14-re tűzött ki tárgyalást az ügyben.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Bombariadót okozott

A vádirat szerint az apa, annak érdekében, hogy fia tárgyalása elmaradjon, több állami szervnek, így a Budapesti Rendőr-főkapitányság 5. Kerületi Rendőrkapitányságának, a Kúriának, a Pesti Központi Kerületi Bíróságnak, a Fővárosi Törvényszék Cégbíróságának, és egy helyileg ezek környezetében lévő gimnáziumnak is „Bomba fenyegetettség” tárgyú e-mailt küldött.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megzsarolta a bíróságot

A valótlan tartalmú üzenet lényegében azt tartalmazta, hogy amennyiben a fiát az aznapi tárgyaláson nem engedi ki a bíróság, úgy az érintett utcákban előzőleg elhelyezett, kukákba és csatorna aknákba rejtett bombákat élesíteni fogják.

„Egy ember élete több százért”

 Az üzenetben ezután felsorolta az érintett utcákat és az érintett épületeket is. Hozzátette azt is, hogy „egy ember élete több százért”.

Biztonsági intézkedések

A fenyegetés hatására a Budapesti Rendőr-főkapitányság 5. Kerületi Rendőrkapitánysága a fenyegetéssel érintett intézmények főbejáratát megerősítette, az érintett bíróságok épületeibe megerősített beléptetést rendeltek el, az iskola igazgatója pedig kiüríttette az iskolát. A hatóságok a megnevezett utcákban és épületekben is tűzszerészeti átvizsgálást tartottak.

Fegyházat kértek rá

Az ügyészség fegyházbüntetést kért a férfire azzal, hogy feltételesen se engedjék ki és egy korábbi, más ügyben kiszabott börtönbüntetésből engedélyezett feltételes szabadságát is szüntessék meg. A férfi akár nyolc évet is kaphat bizonyítottság esetén. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet

Álörökséggel hitegette a papokat a szélhámos férfi, 37 milliót csalt ki ügyintézésre az egyházi személyektől

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI