Rossz szomszédot választott magának a dunaszerdahelyi család. Egy pap lakása mellé költöztek, de az atya olyan hangosan szexelt, hogy már aludni sem tudtak tőle. A család megelégelte a kicsapongó életű papot és feljelentette az egyháznál.

A pap szomszédjába költöztek

A négytagú család még 2021 februárjában bérelt ki egy lakást Dunaszerdahelyen, egy korábban esperesként is szolgáló pap szomszédságában. Egy idő után azonban furcsa zajokra lettek figyelmesek, amelyek a mellettük lévő lakásból származtak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Azt hitték átrendezik a lakást

„Először azt hittük, hogy bútorokat raknak össze, de később az éjszaka folyamán, kiderült, hogy nem munkáról van szó, ez nagyon feldühített minket, hiszen mi is hívő család vagyunk” – mondta a szomszéd.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Aludni sem tudtak

A család rájött, hogy a pap lakásából érkező hangok egy teljesen más foglalatosságból adódnak, idővel annyira kibírhatatlanná vált az esti jelenség, hogy már aludni sem tudtak – írja az Új Szó.

A csillár is mozgott

“A kislányom nem tudott aludni, éjjelente sírva jött be a szobánkba, hogy mit csinálnak ezek a hülye emberek, hogy még a csillár is mozog, ez már nem normális. Egy idő után megtudtuk, hogy egy római katolikus pap lakik felettünk” – mondta Erik, a pap szomszédja.

Szembesítette a papot

A családfő azt mesélte, hogy egyik éjjel, amikor szokás szerint zajos volt a szomszéd, átment hozzá és szembesítette a dologgal.

Feljelentette a papot

A pap először letagadta az egészet, de idővel beismerte, és bocsánatot kért a kellemetlenségért.

A férfi jelentette az ügyet az érseki hivatalnak, ahova többször is behívták őket meghallgatásra, de hivatalos válasszal azóta sem szolgáltak nekik.

Nem akar bérmálkozni a fiú

Az érsekség a csak annyit közölt, hogy jelenleg vizsgálják az esetet. Bár a pap már elköltözött, a rövid szomszédság mély nyomot hagyott a családban: a szülők elmondása szerint az éjszakai zajok elvették a fiuk kedvét a bérmálkozástól, és a történtek miatt már templomi esküvőt sem szeretne.

Nevelt lányával élt szexuális életét

2020 januárjában tartóztatták le a kunágotai papot, mert a gyanú szerint neveltlányával élt szexuális életet. A Békés megyei lelkészt 14 éves nevelt lánya jelentette fel. Az 58 éves férfit szilveszterkor vitték el a rendőrök, fogdába került, majd a bíróság 30 napra letartóztatta.

Nem ez volt az első eset

A lelkész felesége az eset után azt mondta, hogy ő biztos férje ártatlanságában. Az egyházmegye esperese szerint a lelkész mindig jól végezte a munkáját, a lány pedig másfél évvel ezelőtt egyszer már feljelentette, de akkor állítása szerint kiderült, hogy alaptalan volt a vád. A helyiek megdöbbentek a hír hallatán, a lelkész házaspárról jó véleménnyel voltak.

Kiemelt kép: illusztráció