Berki Krisztián piszlicsáré balesetnek nevezte a büntetőfékezését. A bíróság 2 év börtönre ítélte, amit négy évre felfüggesztettek, elvették a jogsiját és még fizetnie is kellett a TV2 volt celebjének. Berki Krisztián egy friss videóban a bírósági ítélet ellenére ismét tagadta a büntetőfékezést. Az esetről készült videót a cikkünk alján nézheted meg.

Szegény Berki Krisztián, nagyon fáj neki

Berki Krisztián interjút adott a Pilismarót SC egykori kapusának. A TV2 hajdani celebje meglepő dolgokról beszélt. A bűntetőfékezése kapcsán – mint fogalmazott – az fáj neki nagyon, hogy az ország rákiabálja, hogy ezt szándékosan tette. A Berki szerint véletlenül történt fékezésről készült videót a cikkünk alján nézheted meg. Döntsd el, hogy tényleg véletlen volt-e, vagy sem. A bíró szerint nagyon is tudatosan taposott a fékbe Berki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Két évet kapott

Berki Krisztián bűntetőfékezésével kapcsolatban idén júliusban állt bíróság elé. A vád közúti veszélyeztetés volt. Az ügyészség 2 év 6 hónapot kért a celebre. A bíróság végül első fokon 2 év börtönre ítélte, amelynek végrehajtását 4 évre felfüggesztették.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Érzékeny apuka

„Ugye apa nem mész börtönbe, mondta a 8 éves kislányom a kisírt szemével” – tette hozzá az érzékeny apuka, aki elmesélte mit szólt a családja az ítélethez.

Emberi értékek és herevasalás

A herevasalásról elhíresült celeb olyan tőle meglepő kijelentéseket ejtett ki a száján a videóban mint: „Az emberi értékeknél nincs fontosabb”, vagy „Nagyon sokan a pénzre és a külsőségekre fókuszálnak a belső értékek helyett”. – mondta Berki Krisztián

Belső értékek

A celeb így fogalmazott: „Én akkor tudok jó ember lenni, ha jó belső értékekkel rendelkezem, ezt nekem alapvetően a sport hozta”. Berki Krisztián tehát bevallotta, szerinte kiváló belső értékekkel rendelkezik, ilyen például a versenyszellem vagy a szabálykövetés.

Szabálykövető bűncselekmény

Bizonyára a büntetőfékezésekor is szabálykövetőnek gondolta magát, azért nem bánta meg. Berki az utolsó szó jogán annyit mondott nyáron a bíróságon, hogy sajnálja ami történt, de nem érzi magát felelősnek.

Óriási sajtóérdeklődés

Berki tárgyalása óriási sajtóérdeklődés mellett kezdődött, teltház volt nyáron a tárgyalóteremben. Az ügyész így kezdte a beszédét: „Nagyon nagy szerencse, hogy az esetről készült kamerafelvétel, mert így pontosan látható, hogy mi is történt valójában. Minden jel arra mutat, hogy a vádlott indokolatlan vészféket alkalmazott, amelyet forgalmi okok nem indokoltak.” A videót a cikkünk alján nézheted meg.

Semmi sem indokolta, hogy a fékbe taposson

A buszban több mint 2,5 millió, Berki Krisztián bérelt Bentley-jében pedig  több mint 14 millió forintnyi kár keletkezett. A bíróságon az ügyész hozzátette: „A vallomásokból és egyéb bizonyítékokból egyértelmű, hogy semmi nem indokolta Berki Krisztiánnak, hogy megálljon, holott fel kellett volna mérnie, hogy tettével veszélyhelyzetet okoz. A buszvezető a legjobb szándéka szerint próbálta elhárítani a balesetet, amelynek végül ütközés lett a vége. Indokolatlanul, szándékosan hozta létre a vádlott a veszélyhelyzetet.”

Ismerte az útvonalat

Arra is emlékeztetett az ügyész, hogy Berki Krisztián többször is vezetett ezen az útvonalon, erről ő és a felesége is nyilatkozott, így tudnia kellett, hol tud megállni. Ha ennek ellenére mégis bizonytalan volt, az sem indokolta volna a vészfékezést. IDE KAPCSOLÓDIK: Berki Krisztián a bíróságon kiröhögte azt a buszsofőrt, aki előtt a vádhatóság szerint büntetőfékezett

Szándékosan tette

Az ügyész szerint arra se lehet hivatkozni, hogy Berki a középső tükörben nem látta a buszt, hiszen alig ért be a busz elé. Ha pánikba esett volna, akkor sem így állt volna meg, egyértelműen szándékosan tette ezt. Látni, hogy a Bentley teljes fékkapacitását kihasználva állt meg, ezzel pedig elháríthatatlan veszélyt okozott.

Itt van Berki Krisztián büntetőfékezéséről készült videó

Kiemelt kép: Berki Krisztián – Forrás: Youtube/Antitroll