Itt, a Kékvillogó oldalán is beszámoltunk arról a szörnyű esetről, ami még 2021 októberében történt Olaszországban. Egy magyar anya, Katalin a saját, kétéves kisfia életét oltotta ki, majd a pici holttestét egy szupermarketben, a kasszaszalagra helyezte.

Kioltotta az életét

Katalin azt követően szökött a fiával Olaszországba, hogy elvált a férjétől, a gyermek felügyeleti jogát pedig az apa kapta. A nő a döntést nem tudta elfogadni, ezért magával vitte Alexet, akivel aztán később kegyetlen módon végzett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Bipoláris

Az anyáról azonban tudni kell, hogy a mentális egészsége már régóta nem volt rendben – s bár ez a tettei alól nem menti fel, a teljes igazság megismerése érdekében fontos részlet –, bipoláris zavarban szenvedett, sőt korábban volt, hogy a zártosztályról is megszökött.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megszökött

Katalin saját maga is tisztában volt vele, baj van, ugyanis megesett, hogy a saját szomszédainak is Bolond Katiként mutatkozott be. A nőt közel 10 éven keresztül kezelték Magyarországon különböző pszichiátriai betegségek miatt, de a kezelések során is több probléma adódott vele: megesett, hogy meglépett a zártosztályról is.

A nagymama szerint nem börtönben van a helye

Katalin édesanyja, a gyászoló nagymama is tisztában van vele, hogy a lánya „nem normális”, mint mondja ezt az orvosok maguk is kimondták, ennek ellenére úgy gondolja, nem börtönben, hanem kórházban lenne a helye.

Borzalmas, de…

A nagymama a Ripostnak azt mondta: „Borzalmas, amit Katalin tett, de nem börtönben van a helye. Egy kórházban kellene őt gyógyítani” – továbbá hozzátette: A „gyilkosság előtt szeretettel gondoskodott Alexről. Félt attól, hogy elvehetik tőle a kisfiát, ez be is igazolódott”

Börtön vagy gyógykezelés

Tette után Katalin Olaszországban több pszichiáter is megvizsgálta, akik megállapították, állapota nem annyira súlyos, hogy az kizárná a büntethetőségét. A nő ügyvédje viszont a magyar leletekre hivatkozva igyekszik elérni, hogy Katalint börtön helyett kényszergyógykezelésre küldjék.

Kiesett neki

Erre pedig meg lehet az esély is, ugyanis az elfogása után készült pszichológiai vizsgálat eredménye azt mutatja, Katalin még a szörnyű tette utáni másnap sem volt tisztában azzal, mi is történt a gyermekével, a börtön pszichológustól folyamatosan azt kérdezte, mikor láthatja újra Alexet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mégis tudatos volt

Alex édesapjának ügyvédje szerint azonban minden kétséget kizáróan Katalin előre megfontoltan követte el borzalmas tettét, hiszen az éles tárgyat, amivel végzett a kicsivel, még meg is tisztította miután kioltotta a gyermek életét. Ez pedig tudatos döntésre utal, írja a Bors.

Kiemelt kép: olaszországi gyilkosság – Forrás: BPK