A hátul érkező autós fedélzeti kamerája rögzítette, ahogyan egy autós előbb a telefonját nyomkodta a volán mögött, majd bosszút állt, amiért rádudáltak. A kamerás autóban utazó egyik utas meg is sérült. A videót megnézheted cikkünk végén.

Nem a vezetésre figyelt a Citroen sofőrje

“Kézből telefonál és csalinkázik a kocsijával” – mondta egy férfi, aki egy szürke színű Citroen mögött haladt Budapesten. A sor megállt a lámpánál, ám amikor zöld lett, a Citroen sofőrje azonban nem indult el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Még neki állt feljebb, amikor rádudáltak

A Citroen mögött haladós dudált egyet, amikor megindult a sor, hogy kapjon észbe a telefonját babráló sofőr. Erre el is indult a citroenes, közben be is mutatott a mögötte haladó autósnak. Nem sokkal később látszólag minden ok nélkül egy hatalmasat fékezett. Kevésen múlt, hogy nem lett baleset a dologból.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Felvette a kamera a büntetőfékezést

Az ilyen eseteket “büntetőfékezésnek” hívják, amikor valaki bosszúból rálép a fékre, hogy a mögötte jövőnek is fékeznie kelljen. A Citroen mögött érkező autón azonban volt fedélzeti kamera, ami mindent rögzített. Ezzel vélhetően a citroenes nem számolt.

A hátul érkező autóban megsérült egy utas

A Citroen mögött érkező autó sofőrje felháborodott az indulatos autós cselekedetén, de szerencsére nem történt ütközés. A hirtelen fékezés miatt azonban egy utas megsérült. “Büntetőfékezett. Meghúztam a vállamat” – hallatszik egy női hang a kamera felvételén.

Ezek is érdekelhetnek!

Jó ideje a telefonjával volt elfoglalva a citroenes

„Már az előző kereszteződésben is telefonozott, majd a felvételen látható pirosnál is. Nem indult, rádudáltam, majd akkorát büntetőfékezett, hogy az autó előbb bevágta a féket, mint a lábam elérte volna a pedált… Ha nem ez az autónk van, nem kizárt, hogy telibe vágjuk. A párom válla megrándult. Hívtuk a segélyhívót is. Természetesen továbbhajtott a sofőr” – olvasható a BpiAutósok csatornájára felkerült videó leírásában.

Megoszlanak a vélemények

A videó alatti kommentekben igencsak megoszlanak az eset kapcsán a vélemények. Van, aki szerint a citroenesnek elnézést kellett volna kérnie. Mások szerint túlságosan indulatosan dudált rá a sofőr az előtte állóra.

Komoly büntetésre számíthat, akit büntetőfékezésen érnek

A büntetőfékezés jogilag közúti veszélyeztetésnek számít. Aki ilyesmire vetemedik, az a Büntető Törvénykönyv szerint akár három évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhető. Más megítélés alá esik a dolog, ha baleset is bekövetkezik az eset miatt.

Büntetési tételek baleset esetén

Aki a büntetőfékezéssel balesetet okoz, és annak következtében súlyos sérülés történik, akár öt évre rács mögé kerülhet. Maradandó fogyatékosság, súlyos egészségromlás vagy tömegszerencsétlenség okozása esetén akár nyolc évre lehet börtönbe kerülni. A halálos közlekedési baleset okozása tíz évig terjedő börtönnel sújtható, több ember halálának okozásáért tizenöt évre emelkedhet a büntetés mértéke. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A videó

Kiemelt kép: Büntetőfékező autós – Forrás: BPiAutósok