Egy falban égő vezeték miatt éjszaka tűz ütött ki a házban. A családnak minden ingósága a lángok martalékává vált. A házat az alapig le kell bontani a szakértő szerint.

Éjszaka ütött ki a tűz

A családanya éjszaka ébresztette az anyját, hogy keljen fel, mert tűz van a házban. “Mintha a konnektor szikrázott volna, valójában a vezeték égett a falban. Elektromos tűz volt” – mondta el a Fókusz számára az asszony. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gyorsan kellett cselekedni

Az asszony szólt az anyjának, hogy fogja a gyereket, majd kiment homokért, hogy eloltsa a tüzet. Kétszer is fordult, ám nem tudta megfékezni a lángokat. Egy idő után az asszonynak be kellett látnia, esélytelen harcot vív a tűzzel szemben.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kihívták a tűzoltókat

Mivel a telefon is az égő házban volt, azért vissza kellett sietni. Ezután tudták csak kihívni a tűzoltókat. A négy gyerekkel együtt egy szál ruhában mentek ki az utcára égő házból.

Szerencsére robbanás nem történt

Akár nagyobb baj is történhetett volna, mivel a konyhában volt gázpalack. A család így aztán nem is mert a háznál maradni. A szomszédba menekültek.

A gyerekekkel együtt mentek a szomszédba

“77 éves idős asszony, a szomszédban lakik, rávertük az ajtót, hogy engedjen be minket” – mondta el a történteket a Fókusz számára Ildikó, a családanya. A tűzoltók hamar megérkeztek, de a tűz gyorsan felemésztette a család minden ingóságát.

A falak megmaradtak, de hiába

Végül nem történt robbanás, ennek köszönhető, hogy nem omlottak le a falak. Sajnos azonban a ház így is lakhatatlanná vált. Az ingatlanba később sem lehet visszaköltözni, mivel a statikus szerint javíthatatlan az épület. A szakértő szerint tilos bemenni a házba. Aki ezt mégis megteszi, közvetlen életveszélynek teszi ki magát. Egészen az alapig vissza kell majd bontani a házat.

Amikor vették a házat, úgy tudták, felújították a vezetékeket

Ildikó elmondása szerint egy idős házaspártól vásárolták az ingatlant. Az mondták, hogy felújították a vezetékeket. Éppen ezért nem is gondolták, hogy ilyesmi megtörténhet.

A konyhából indult tűz mindenhová átterjedt

A tűz a konyhában keletkezett, és nagyon gyorsan terjedni kezdett. A két hónappal korábban vásárolt mosógép is megsemmisült. A babakocsitól, járókától kezdve a műszaki berendezések is a tűzbe vesztek. A kis Nikolasz elmondta, a számítógépét sajnálja a legjobban, amin a játékai voltak.

Azóta is rettegnek a gyerekek

A fiú elmondta, fél attól, hogy ismét tűz fog kiütni. Álmaiban visszajár egykori szobájuk helyére. “Mindig, ha lehunyom a szememet, azt látom, hogy anyu rohan felfele a lépcsőn. Ordítja, hogy ég a ház, fiúk, gyertek le!” – mondta Nikolasz. A kismacskák az ágy alatt bújtak el, de füstmérgezést kaptak így nem lehetett rajtuk segíteni, kimúltak. Nikolasz azóta is éjjelente benéz az albérletben is az ágy alá…

A családfő keresetéből élnek mindannyian

A családfő Németországban dolgozik az építőiparban. Éppen a tűz előtt egy héttel ment ki oda munkát vállalni, az egész család az ő keresetéből él. Ildikó is szeretne állást találni, reméli, hogy mielőbb sikerül neki. Aki segíteni szeretne a családnak, az a következő számlaszámra tud utalni Ildikóék rokona számára: Szilágyi Klaudia, 11773384-00556219. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció