Erős alkoholos befolyásoltság alatt állt az a nő, aki fékezés nélkül egy üzlet falának hajtott Nagykanizsán. A hölgy azonban nem ijedt meg, kiszállt, bevásárolt, majd dolga végeztével tovább is állt volna. Az eladóknak kellett feltartóztatnia.

Egy üzlet falának ütközött az ittas sofőr

A nő július 5-én délelőtt indult el bevásárolni autójával. Ezt azonban nem lett volna szabad megtennie, mivel vezetés előtt alkoholt fogyasztott. A nő autójával nekiment egy üzlet falának. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Úgy tett, mintha semmi sem történt volna

Kiderült, hogy nem is fékezett a nő, úgy ment neki az üzletnek. Súlyos sérülése vélhetően nem volt, mivel ezt követően kiszállt majd be is vásárolt. El is hajtott volna, ha az eladók nem lépnek közbe.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A baleset helyszínén készült fotó

Feltartóztatták

Az eladók megakadályozták, hogy a nő elhagyja a helyszínt. Kihívták a rendőröket, akik megfújatták a sofőrrel az alkoholszondát. Az eszköz pozitív értéket jelzett.

Egy Suzuki Swifttel hajtott a boltnak az ittas sofőr

Előállították a nőt

Az 56 éves nőt előállították mintavételre. Ellene ittas járművezetés vétség elkövetése okán indult büntetőeljárás. Kiderült, hogy mennyi alkoholt fogyasztott, mielőtt kocsiba ült.

Nem csak egy pohárral ivott

A nő három sört is megivott, mielőtt autóba ült. Ezt a sofőr maga árulta el a rendőröknek. A hazai szabályok értelmében egyetlen pohárral sem ihatott volna vezetés előtt.

Az autóban jelentős anyagi kár keletkezett

Zéró tolerancia van Magyarországon

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai felhívták a figyelmet ismét, hogy idehaza zéró tolerancia van érvényben az alkoholfogyasztást illetően. Ez azt jelenti, hogy bármilyen keveset is iszik valaki, addig nem ülhet volán mögé, amíg az alkohol ki nem ürül a szervezetéből.

Tilos és veszélyes ittasan autót vezetni

Amint azt a fenti példa mutatja, komoly kockázatnak teszi ki saját magát és a környezetét az, aki alkoholos befolyásoltság alatt vagy bódult állapotban ül a volán mögé. A szeszes italok hatására ugyanis megnövekszik az észlelési idő, ezzel párhuzamosan pedig tompábbak lesznek a reflexek is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép és fotók: a baleset helyszínén készült fényképek – Forrás: Police.hu