Két tanóra között, a szünetben tudta meg a 18 éves Barnabás, hogy édesapját letartóztatták. A darnózseli hentest azzal vádolják, hogy megölte, majd ledarálta felesége holttestét. A férfi munkahelyéről vitték a börtönbe.

Nem tudták rábizonyítani a gyilkosságot

A darnózseli hentesként elhíresült N. Jánost másodfokon, nem jogerősen,  hét év börtönbüntetésre ítélték testi sértés miatt. Nem gyilkosságért, mert azt nem tudták rábizonyítani, hogy 2014 májusában eltűnt feleségét meggyilkolta, már csak azért sem, mert a negyvenéves, kétgyermekes édesanyának soha nem lett meg a holtteste.

A ház alatti húsfeldolgozóban darabolta fel a testet

A vád szerint a hentesként dolgozó férfi a testet a ház alatti húsfeldolgozóban feldarabolta és ledarálta. A maradványok egy részét elégette, egy részét elrejtette vagy szétszórta. Pár nappal később a nyomozók megtalálták a réten az el nem égett darabokat a nő szív-, máj-, tüdő-, bőr- és izomszöveteiből, alig néhány kilométerre a vádlott házától, az egyezést később DNS-teszt is bizonyította.

A tanúvallomások

Egy védett tanú látta, hogy a férfi a gyilkosság éjszakáján kivesz valamit az autó csomagtartójából, és a beindított füstölő felé viszi. Egy másik tanú pedig azt mondta, a gyilkosság másnapján látta, ahogy a férfi egy zsákból valamit szétszór egy réten. A bíró mindezeket bizonyítottnak találta, az indíték is megvolt, N. János és Judit házassága évekkel korábban megromlott, gyermekelhelyezési vitában álltak, a férfi korábban bántalmazta is, emberölésért mégsem ítélhette el.

Kedden tartóztatták le

A felesége megölésével megvádolt János fia az iskolában értesült apja keddi letartóztatásáról.

„Mivel apu nem volt beidézve a tárgyalásra, azt mondta, inkább elmegy dolgozni. Reggel még úgy búcsúztunk el, mint máskor: vigyázz magadra! Apu sofőr, a teherautóról vitték el. A tanítási szünetben, a hírekből tudtam meg, hogy letartóztatták, utána dolgozatot kellett írnom. Egyedül ő gondoskodott rólam. Tudom, hogy ártatlan!”– mondta a Blikknek az érettségi előtt álló kamasz.

A hentes nővére gondoskodik Bertalanról

A 18 éves Bertalant ideiglenesen a férfi nővére vette magához, ő gondoskodik róla. Csilla szerint is bátyja ártatlan. Az asszony azt mesélte, hogy János és felesége példás házasságban éltek addig, míg néhai sógornője nem lett szerelmes.

A gyerekeket az apjának ítélte a bíróság

„Elváltak, Judit Győrbe költözött albérletbe, folyamatban volt a válás is, a gyerekeket Janinak ítélte a bíróság, mert Orsi és Barnabás nála akart maradni. Megnyugodtak a kedélyek, nem volt ok semmiféle gyilkosságra. Mindenki azt hitte, amikor Judit eltűnt, hogy új életet kezdett valahol. Jani régen és most is a családjának élt, a gyerekei a legfontosabbak neki” – mondja Csilla.

Jó kapcsolatban maradt sógornőjével

Csilla, bátyja válása után jó kapcsolatban volt sógornőjével és annak szüleivel is. Juditot az eltűnése után egy hónappal halottá nyilvánították, a szülei 75 millió forint kártérítést akartak, amit elutasított a bíróság, mert a volt férjet nem mondták még ki bűnösnek.

Elfogultságot gyanít a védő

Dr. Jován László, a férfi ügyvédje,  elfogultsági indítványt nyújtott be a Kúria N. János letartóztatását elrendelő bírói tanácsával szemben.

„A letartóztatás elrendelése és annak körülményei miatt példátlan és konkrét részrehajlást tapasztaltam a tárgyalóteremben, ezért jelentettem be elfogultságot. A jelenlegi bírói testület valószínűleg már előre dönthetett ügyfelem bűnösségéről, ezek után csupán egy ócska színjáték lenne várható” – mondta az ügyvéd.

Korábban a házát árulta a hentes

A KékVillogó is beszámolt róla, hogy az interneten hirdeti házát az a darnózseli hentes, aki a vád szerint megölte feleségét. Ezután a holtteste a ház alatti húsfeldolgozóban feldarabolta, majd ledarálta. Most ez az ingatlan keresi új gazdáját.

Az RTL Klubnak megmutatta a házat

Tavaly novemberben interjút adott az RTL Klub Házon kívül című műsorának, amelyben ártatlanságát hangoztatta, és a forgatócsoportot beengedte a házba, ahol a vád szerint a borzalmas tettet elkövette, és ahova visszaköltözött.

Kiemelt kép: