Rosszul lett egy egyéves gyerek Soltvadkerten, egy focimeccsen. Az édesanya azonnal segítséget kért, a csapat egyik vezetője újraélesztette a kisfiút. A gyerek még mindig kórházban van, a rosszullét oka eddig nem derült ki.  

Soltvadkerten fociztak

A soltvadkerti csapat Bácsalmással játszott, amikor az egyik játékos egyéves kisfia rosszul lett, akit édesanyja hozott ki a meccsre.

EZ IS ÉRDEKELHET!

Leállt a légzése

Az édesapa éppen az ellenfél kapujára támadt, miközben kisfiának leállt a légzése. Az édesanya nem veszítette el lélekjelentét, azonnal segítséget kért.

Megkezdték az újraélesztést

A csapat korábbi edzője, Szabó Attila azonnal megkezdte a kisfiú újraélesztését. A trénernek hála, a fiúcska magához tért, s mire kiérkeztek a mentők, újra szabályosan vert a szíve és megfelelően vette a levegőt.

A kisfiú jól van

„Szerencsére Dávidka most jól van, de sajnos a kórházban hiába végeztek el rajta több vizsgálatot is, még mindig nem tudják, hogy mi okozta a bajt. Korábban előfordult, hogy amikor sírt, elakadt a lélegzete, de azt mondták, majd kinövi” – mondta a Blikknek az édesapa, Kővári Dávid.

Az apa semmit nem észlelt meccs közben

„A párom, amikor észrevette, hogy a fiunk nem kap levegőt, hirtelen azt se tudta, mit csináljon, de hála az égnek, remek döntést hozott. Én az egészből semmit sem érzékeltem, hiszen a pályán voltam, miközben a gyerekem életéért küzdöttek. Amikor a találkozó végén megtudtam, mi történt, a kedvesem érthető módon még akkor is sokkos állapotban volt, reszketett és sírt” – mondta a focista.

Régóta ismeri a szülőket

Szabó Attila régóta ismeri a szülőket, az édesapa nála kezdett el focizni. „Örülök, hogy segíthettem, bár ne kellett volna átélnünk azokat az óráknak tűnő másodperceket, perceket. Nem volt időm gondolkodni, ösztönösen a jobb kezembe vettem a fiút, a ballal pedig megkezdtem a szívmasszázst. Szerencsére sikerrel jártam, és nem lett komolyabb baj. UEFA B licences edző vagyok, a képzésen részt vettem sportorvosi oktatáson is, ezért tudtam, mit kell tennem abban a rendkívül drámai helyzetben” – mondta a lapnak a hős edző.

Nem nyugodtak meg a szülők

A szülők egyelőre nem nyugodhatottak meg, attól tartanak, hogy esetleg megint rosszul lesz a kis Dávid. „Szavakkal nem lehet kifejezni, mennyire hálás vagyok Attilának. Megmentette a fiam életét, ezt soha nem felejtem el. Amíg viszont nem derül ki, hogy mi a baja Dávidkának, folyamatosan bennünk van, bármikor megtörténhet újra az egész. Ezért is kérjük mindenkinek a segítségét, akivel már történt hasonló, hátha valaki tudja, mi miatt lehetett a gyermekem rosszulléte” – mondta Kővári Dávid.

Kiemelt kép: illusztráció