Szinte filmekbe illő az a történet, amely a T. Miklós bűneit taglalja. A férfi aki közel két tucat embert vert át úgy, hogy Jézus reinkarnációjának adta ki magát, így húzta le hiszékeny áldozatait.

Eleinte nem hittem el

„Daganatot diagnosztizáltak nálam, és kétségbeesésemben fordultam hozzá. A kezelés abból állt, hogy egy zárt helyiségben leültek vele szemben a betegek, de ő nem szólt senkihez, nem kért el kórtörténetet, nem nézett meg orvosi papírokat, csak újságot és könyvet olvasgatott közben. Eleinte nem akartam hinni a szememnek, de annyira magam alatt voltam, hogy akkor még ez sem érdekelt” – mondta el a Blikknek T. Miklós egyik áldozata. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem akarta nevét és arcát adni

A férfi 23 ember átverésével vádolják. A férfi Jézus reinkarnációjaként, spirituális energiával gyógyító mesterként férkőzött áldozatainak bizalmába. A lap most megtalálta egyik áldozatát, aki elmesélte, hogyan zajlottak a „gyógyító szeánszok”. Nevét és arcát nem szerette volna vállalni, mondván szégyelli magát, pedig erre semmi oka.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mindenki tudta, mennyit illik adni.

„A lényeg, hogy a teste közelében kellett lenni, hogy a »spirituális energiaátvitel« folyamatos legyen. Az asztalon kint volt egy persely, ő nem mondott semmit, de a páciensek pontosan tudták, mennyit »illik« adni. A tíz- és húszezresek folyamatosan gyűltek…” – magyarázta. Hozzátette, „most, így visszagondolva, szürreálisnak tűnik az egész, de amikor az ember bajban van, jól tudjuk, mi mindenre képes. Ma már belátom, nagy hülyeséget tettem, de nagyon magam alatt voltam, rettegtem, hogy meghalok.”

Egyik áldozata meghalt

A nő jó néhányszor megfordult a csalónál, aztán orvosi kezelésekre is járt, s végül meggyógyult. Viszont az egyik áldozata, aki hitt neki a végsőkig, elhunyt. „Szomorú, hogy sokan inkább neki, mint az orvosoknak hittek, s ez akár az életükbe is került. Nagyon remélem, megkapja a méltó büntetését, és börtönbe kell vonulnia. Ott talán elgondolkodna azon, hány embert tett tönkre. Elhitette mindenkivel, hogy ő majd segít, de csak a meggazdagodás érdekelte” – tette hozzá egy másik érintett.

Hihetetlen karizmája volt

A Blikk a vádiratot is megszerezte, ami részletesen taglalja, hogyan hálózott be lényegében bárkit. A 69 éves férfi 1996-ban ismerkedett meg egy Libanonban élő, jómódú orvosnővel, akinek a bizalmába férkőzött. Az asszonyt elvarázsolta a ténykedése, a tanításai hatása alá került.

Saját nevére vette meg az ingatlant

Emiatt T. Miklós kérésére már a kezdetektől bőkezűen támogatta, legyen szó libanoni nyaralásáról, energetizáló erőt segítő drágakövek, gyémánt, smaragd, kristályok, ékszerek, cipők, órák ajándékozásáról vagy egyéb anyagi segítségnyújtásról. A csalással vádolt „teskándi Jézus” 2012-ben még arra is rávette, hogy fektessen be egy ingatlanba, amihez kétmillió forintot át is utalt, ám a férfi a saját nevére vette meg a házat.

Jótékony célok helyett magára költött

Aztán a nő még abban az évben újabb 11 milliót küldött neki, hogy „Cipruson is beindíthassa a gyógyító-tanító tevékenységét”, de persze, ez sem volt igaz. Ennek ellenére 2016-ban még egy 420 ezer forint értékű ékszerrel is le tudta húzni. Egy másik nővel – aki akkor már 10 éve járt a „gyógyításaira” – 2014-re annyira elmélyült a kapcsolata, hogy az fenntartások nélkül mindent elhitt a „mesterének”. Abban az évben – az apjától örökölt ház árából – összesen ötmillió forintot adott át neki, amit a férfi jótékony célok helyett a saját javára fordított.

Más odaadta neki a házát

T. Miklós 2003-ban ismerkedett össze egy másik nővel és a családjával, akik először a foglalkozásain vettek részt, majd szoros bizalmi viszonyba kerültek vele. Két ingatlanjukat is a rendelkezésére bocsátották, és rendszeresen adományokat is küldtek neki, végül a legfőbb „ügyintézőjévé” váltak

Elképesztő gátlástalanság

A férfi 2015-ben azt adta be nekik, hogy hánykódik a világban, nincs otthona… miközben 9 ingatlan volt a nevén. Ezért a nő 10 milliós hitelt vett fel, amit átadott neki. Mindezek mellett a csaló más módszerrel is próbálkozott: gyűjtéseket szervezett különböző beteg – például agytumorral küzdő – embereknek, ám a befolyt összegeket megtartotta – olvasható a lap cikkében.

Hat évet kértek rá

Mint korábban mi is beszámoltunk róla, T. Miklós ellen nemrégiben vádat emelt az ügyészség. A Zalaegerszegi Járási Ügyészség 7 rendbeli csalás bűntette, és 15 rendbeli csalás és 1 rendbeli garázdaság vétsége miatt állítja bíróság elé a férfit. Hat év börtönt, hat év közügyektől eltiltást, és pénzbüntetést kért az ügyészség a vádlottra arra az esetre, ha már az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk Pixabay-illusztráció.)