Gyorsan hajtottak a jeges úton, ráadásul a biztonsági övet sem kötötték be. Az autóban utazó két férfi közül egyiküket az árokban találták meg.

Egymást érik a balesetek

Rengeteg baleset történt a csúszós jeges utakon. Vas megyében szörnyethalt egy 33 éves férfi, miután az autó, amiben ült, megcsúszott a jeges úton, megpördült, majd csaknem 50 métert repült. Ketten ültek a kocsiban, gyorsan mehettek, kirepültek az autóból – hangzott el a Tv2 Tények című műsorának hétfő esti adásában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Borzasztó tragédia

A felismerhetetlenségig összetört egy fekete autónak az eleje, kitört a szélvédője és rommá tört a teteje, miután lesodródott az útról, többször megpördült, majd csaknem 50 métert repült és egy tévétorony elé csapódott vasárnap este Vas megyében, Hegyhátsánál.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Térképen a település

Azt hitte, kidobták a kocsiból

Kinyílt a légzsák is a kocsiban. Két barát, egy 26 és egy 33 éves férfi utazott benne. A csatorna úgy tudja, nem kapcsolták be a biztonsági övet. Az idősebb férfit egy épp arra haladó autós vette észre az árokban. Megálltam, megkérdeztem, hogy mi van, mert láttam, hogy tud beszélni…végül is magánál volt. Zavarodott volt a férfi, nem tudta, mi történt. Azt hitte, kidobták a kocsiból. Az útról nem lehetett látni a szántóföldre csapódott autót” – elevenítette fel a történteket.

Berepült a szántóföldre

„Akkor láttam meg ott a darabokat ott a szántóföldön…. ilyen autókárpit, az ajtó, kárpit, meg ezeket. Aztán mondtam, hogy menjünk odébb, aztán ott láttam meg, hogy valaki még fekszik ott a kerítés mellett” – tette hozzá. Percek alatt a helyszínre értek a mentők, azonban a 26 éves férfi életét már nem tudták megmenteni. Az árokba zuhant barátja súlyosan megsérült.

Stabil állapotba került kórházba

„Bajtársaim egy további sérültet, szintén egy fiatal férfit súlyosabb koponya és gerincsérülés miatt, ellátás és teljes teströgzítése után stabil állapotban a területileg illetékes sürgősségi osztályra szállítottak” – nyilatkozta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs munkatársa, Csillag Dávid.

Azt sem tudják, ki vezetett

A csatorna úgy értesült, túl gyorsan mentek és megcsúsztak a jeges úton az autóval. Még a rendőrség sem tudja megállapítani, hogy ki vezetett. Vizsgálják a vasárnap este történt baleset körülményeit.

A tűzoltókra is szükség volt

Kecskeméten hétfőn frontális karambol történt. Kinyílt a légzsákja és totálkárosa tört egy autónak az eleje, miután összeütközött egy másik járművel a megyeszékhelyen. A kecskeméti hivatásos tűzoltók az egyik sérültet feszítővágó segítségével szabadították ki, majd átadták a mentőknek. Itt is jeges, csúszós volt az út a balesetkor, mindkét sofőr mellkassérülést szenvedett, azonban nem kellett kórházba vinni őket.

Az árokban kötött ki

Mint ahogy korábban beszámoltunk róla, Szabolcs megyében is frontális karambol történt, s kis híján tragédia hétfőn kora délután. A kis híján végzetes balesetet egy olyan 18 éves lány okozta, aki nem régen szerezte meg jogosítványát.

Várandós anyuka is ült az egyik autóban

A balesetben öten sérültek meg. A sérültek között van egy húszéves, 6 hónapos terhes nő is. Őt könnyebb sérülésekkel, egy idős férfit súlyos, egy nőt súlyos életveszélyes sérülésekkel, míg a gépkocsi negyedik utasát súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. A fiatal nőt, aki feltehetően a balesetet okozta, információik szerint gerincsérülésekkel szállították el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Unsplash.)