Majdnem végzetes karambol történt hétfő délután Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, több sérültet a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk.

Egy hajszálon múlt

Két mentőhelikopter, több földi egység, öt sérült a mérlege annak a balesetnek, amely kora délután történt Szabolcs község határában. A kis híján végzetes balesetet egy olyan 18 éves lány okozta, aki nem régen szerezte meg jogosítványát – írja a Frissmédia. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Térképen a helyszín

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az árokban landolt

A fiatal nő egyedül vezette a gépkocsit Szabolcs irányából Balsa felé, amikor a csúszós, nedves úton kisodródott a kanyarból, majd áttérve a szemközti sávba frontálisan ütközött a feltehetőleg szabályosan közlekedő kocsival. Az ütközés erejétől a menetirány szerinti ellentétes oldali sáv melletti árokba csapódott a fiatal nő gépkocsija.

Gerincsérültet is kórházba szállítottak

A balesetben öten sérültek meg. A portál úgy tudja, a sérültek között van egy húszéves, 6 hónapos terhes nő is. Őt könnyebb sérülésekkel, egy idős férfit súlyos, egy nőt súlyos életveszélyes sérülésekkel, míg a gépkocsi negyedik utasát súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. A fiatal nőt, aki feltehetően a balesetet okozta, információik szerint gerincsérülésekkel szállították el.

Előkerült a feszítővágó is

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a két autó hétfő délután a Szabolcs és Balsa közötti útszakaszon ütközött össze. A baleset következtében az egyik gépkocsiba több ember beszorult. A balesethez riasztott nyíregyházi hivatásos, ibrányi önkormányzati, valamint rakamazi önkéntes tűzoltók feszítővágó segítségével lefeszítették a jármű ajtaját, és a mentőkkel együttműködve kiemelték az utasokat. A helyszínre két mentőhelikopter is érkezett. A műszaki mentési munkálatok idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A baleset nyomai

A mezőre leszállt mentőhelikopter

A totálkárosra tört autó

Jól látszódik az ütközés nyoma

Még egy mentőhelikopter érkezett

(Cikkiben használt képeinket a Rakamazi Önkéntes Tűzoltó Egyesület készítette.)