A bíróság 18 év fegyházbüntetésre ítélte azt a 20-dik életévét még be nem töltött férfit, aki egy késsel olyan erővel szúrta nyakon vendéglátóját, hogy áldozata nyomban meghalt. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a fegyházbüntetés súlyosítását indítványozta. 

18 év fegyház

Az Egri Törvényszék nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 18 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra, továbbá vagyonelkobzásra ítélte a vádlottat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Együtt ittak

A korábban kifosztás és lopás bűncselekménye miatt már próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt fiatalember 2020. júniusában egy Heves megyei városban a vasútállomáson ismerkedett meg a sértettel. Utóbbi meghívására együtt italoztak, majd felmentek a lakására, ahol zenét hallgattak és vacsoráztak.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Közösségi oldalán bejelentette, hogy mit fog tenni

Éjfél után az addigra erősen ittas állapotba került sértett lefeküdt a kanapéra. Félálomban olyan, származásra vonatkozó, sértő megjegyzéseket tett, amelyeket a férfi magára vett. Nyomban elhatározta, hogy e kijelentéseiért a sértettet megöli. Szándékát az internet egyik közösségi oldalán ismerősével is közölte.

Ez is érdekelhet:

Nyakon szúrta

A lehetséges ölési módokat mérlegelte, az elkövetés eszközét kiválasztotta, könnyen értékesíthető tárgyakat keresve átkutatta a lakást, a sértett alvó állapotát ellenőrizte, majd a kiszemelt 10 cm pengehosszúságú késsel a sértett nyakába szúrt.

Meglépett

Ezután a halott nadrágját és cipőjét magára vette, a korábban már összekészített zsákmányával távozott a lakásból. Útközben a sértett személyes iratait eldobta. Budapestre utazott, ahol az eltulajdonított tárgyakat értékesítette, írja az ügyészség.

Ez is érdekelhet:

Fellebbeztek

A megyei főügyészség a szabadságvesztés felső határát elérő büntetés kiszabása céljából, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az emberölés „előre kiterveltkénti” elkövetésének megállapítását is indítványozta. A vádirattal egyező ítéleti tényállás alapján a vádlott az emberölés elkövetésének módját és célját megfontolva, mérlegelve, hidegvérrel oltotta ki alvó vendéglátójának életét. Ez a gátlástalan eljárás előre kiterveltségre vall, amelyért a törvény súlyosabb büntetést ír elő.

Akár 20 év is lehet belőle

Mivel életfogytig tartó szabadságvesztés csak azzal szemben szabható ki, aki a bűncselekmény elkövetésekor a huszadik életévét betöltötte, ezért a fellebbviteli főügyészség a 20 év maximumban megállapítható fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. A fellebbezéseket a másodfokú eljárásban a Debreceni Ítélőtábla bírálja el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels