A tatabányai rendőrök elfogták és gyanúsítottként kihallgatták azt a 19 éves férfit, aki egy késsel támadt a vitapartnerére.

Késsel ment neki

A rendőrségre 2021. december 29-én 13 óra 20 perckor érkezett a bejelentés, miszerint egy személy késsel rátámadt egy férfira Tatabányán. Az egyenruhások azonnal kivonultak a helyszínre, és adatgyűjtést végeztek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szóváltás előzte meg a szúrást

A sértett elmondta, hogy előzetes szóváltást követően az arcán őt az ismerőse egy késsel megsebesítette. A rendőrök a feltételezett elkövetőt a lakásán elfogták és a rendőrkapitányságra előállították. K. Renátót gyanúsítottkén kihallgatták, ellene súlyos testi sértés bűntett kísérlet miatt indult büntetőeljárás, írja a police.hu.

Egy másik ügy

A nyomozók ugyanakkor egy másik ügyben is kihallgatták gyanúsítottként a 19 éves férfit, aki 2021. november 15-én szóváltást követően támadt rá a sértettre, rugdosta és ököllel több alkalommal megütötte. Ellene súlyos testi sértés miatt indult büntetőeljárás.  

Őrizetbe vették

A rendőrség K. Renátót őrizetbe vette és kezdeményezte, hogy a Tatabányai Járási Ügyészség tegyen indítványt a letartóztatására.

Szenteste is megkéseltek egy férfit

 Amint az a Kékvillogó is megírta a Veszprém Megyei Főügyészség indítványára a bíróság elrendelte annak a 35 éves férfinak a letartóztatását, aki december 24-én este mellkason szúrta ismerősét.

Együtt ittak

A megalapozott gyanú szerint a két férfi a sértett sümegi lakásán együtt italozott, majd 22 órakor az ittas állapotban lévő elkövető minden indok nélkül egy 13 cm pengehosszúságú késsel mellbe szúrta vendéglátóját, aki ettől eszméletét vesztette. 

6 órás műtét

A férfi ekkor távozott a lakásból, a sértett pedig csak több óra múlva tudta értesíteni egy hozzátartozóját a történtekről. A mentősök kórházba szállították a sérültet, ahol közel 6 órás műtéttel tudták elhárítani a mellüreget is megnyitó szúrás okozta életveszélyt.

Kapcsolódó:

Kihallgatták a támadót

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság őrizetbe vette a szurkáló férfit, majd életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Letartóztatták

Az ügyészség a bűncselekmény tárgyi súlya miatti szökés, valamint a bizonyítás veszélyeztetésének veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását, amelyet a Veszprémi Járásbíróság egy hónap időtartamra elrendelt. A végzést mindenki tudomásul vette, így az végleges. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels