A Veszprém Megyei Főügyészség indítványára a bíróság elrendelte annak a 35 éves férfinak a letartóztatását, aki december 24-én este mellkason szúrta ismerősét.

Együtt ittak

A megalapozott gyanú szerint a két férfi a sértett sümegi lakásán együtt italozott, majd 22 órakor az ittas állapotban lévő elkövető minden indok nélkül egy 13 cm pengehosszúságú késsel mellbe szúrta vendéglátóját, aki ettől eszméletét vesztette. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

6 órás műtét

A férfi ekkor távozott a lakásból, a sértett pedig csak több óra múlva tudta értesíteni egy hozzátartozóját a történtekről. A mentősök kórházba szállították a sérültet, ahol közel 6 órás műtéttel tudták elhárítani a mellüreget is megnyitó szúrás okozta életveszélyt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kihallgatták a támadót

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság őrizetbe vette a szurkáló férfit, majd életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Letartóztatták

Az ügyészség a bűncselekmény tárgyi súlya miatti szökés, valamint a bizonyítás veszélyeztetésének veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását, amelyet a Veszprémi Járásbíróság egy hónap időtartamra elrendelt. A végzést mindenki tudomásul vette, így az végleges.

Tavaly szenteste egy rendőrt késeltek meg

Itt a Kékvillogó oldalán is megírtuk, hogy tavaly december 24-én egy rendőrt késeltek meg, aki kishíján belehalt a sérüléseibe. A rendőrök kiérkezése után a támadó először arcon, majd combon, ezután pedig kétszer hasba szúrta az egyik járőrt.

Ez történt

Mint megírtuk  2020. december 24-én, 6 óra 37 perckor egy újpesti társasházhoz riasztották a rendőröket egy agresszívan viselkedő, hangoskodó férfihoz. Az esethez két járőrt küldtek, akik közül az egyiket, Pétert, késsel megtámadott a férfi, mire a járőrtársa, Erika lelőtte a támadót. A támadó a helyszínen életét vesztette.

Majdnem meghalt a rendőr

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának főigazgatója megjegyezte, ha egy nagyobb eret ért volna rendőr testén a szúrás, a férfi hamar elvérezhetett volna, és mire kórházba kerül, már nem tudtak volna segíteni rajta.

A támadót lelövő rendőr sokkos állapotba került

A 23 éves őrmesternő tehát tíz lövést adott le a támadóra, a 35 éves délegyházi férfira. A rendőrnő fizikailag nem sérült meg, de sokkos állapota miatt megfigyelésre szintén kórházba került. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kapcsolódó:

Kiemelt kép: Illusztráció