Amint arról a Kékvillogó is beszámolt a 47 éves Damu Roland vasárnap éjjel koronavírus-fertőzés következtében elhunyt. A színész hetek óta küzdött betegségével és kórházról kórházra szállították, ám az orvosok már nem tudták megmenteni az életét. Rolandot mélyaltatásban, lélegeztetőgépen, majd műtüdőn kezelték. Miután bevitte a mentő, mindössze három napig volt magánál. A színész szinte készült a halálra, nagynénjétől azt kérte, a családból csak ő, az unokotestvére Éva, néhány rokon és barát vegyen részt, azonban kérése szerint a szülei nem lehetnek jelen a szertartáson.

Az utolsó kérése

Damu Roland temetése kapcsán a Blikknek beszélt a színész Angliában élő unokatestvére Zita, aki a lapnak elárulta, Roland azt kérte: se a testvéreit, se pedig a szüleit ne hívják meg. A színész mindezt a nagynénjének Évának mondta, akkor, amikor már az intenzíven feküdt, gyakorlatilag ezek voltak az utolsó szavai. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Együtt nőttek fel

Zita és Roland kvázi együtt nőttek fel, szinte testvérként, ugyanis Roland Zita édesanyjánál, Évánál és annak szüleinél nevelkedett. „Mindent együtt csináltunk, egymás melletti szobában aludtunk, együtt lettünk rockerek, sőt, a színjátszó szakkörre is együtt kezdtünk el járni. Zenekart akartunk alapítani, de aztán ő elment színésznek Budapestre. Kértem, vigyen magával, ígérte, majd visszajön értem. Persze, nem jött, csak amikor már megszületett a legnagyobb fia, Andor, aki csak egy évvel idősebb az én fiamnál. Tartottuk a kapcsolatot, és amikor anyuék a fővárosba költöztek, végre ismét volt a közelben családja, támasza” – mondta a lapnak Zita, majd így folytatta:

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Pokoli gyerekkor

„Akkor is bolondoztunk, bár már volt egy kis szomorúság is benne. A gyerekkora pokoli volt, sosem kapott elég szeretetet, hatalmas éhség élt benne azért, hogy szeressék, elfogadják. Voltak persze, hibái, az itallal is meggyűlt a baja, de szabadult volna ő is. Volt, hogy sírva hívta az édesanyámat, hogy vigye kórházba, mert belehal az ivásba. Kértük, ne kövesse a szüleit ezen az úton, látta a rossz példát. Újra és újra nekifutott, a halála előtt már tiszta volt, nem ivott, nem dohányzott.”

Kapcsolódó:

Várta a csodát

Zita a portnálnak arról is beszélt, hogy Roland szeretetre méltó ember volt, aki kereste a boldogságot, várta a csodát, ami csak nem akart eljönni, amióta a börtönből szabadult. „Ő csak játszani szeretett volna, de nem hagyták.” – mondta megtörten az unokatestvér, aki Roland temetéséről is beszélt a portálnak.

Nem volt tabu a halál

„Sokat beszéltünk a halálról, nálunk ez nem volt tabu. Roli volt mellettem a férjem temetésén, ő mondott beszédet. Én is elmondtam neki, mit és hogyan szeretnék, ha meghalok és ő is nekem. Az volt a kérése, hogy Budapesten temessék el, mert ő ott volt otthon. A szüleit és a testvéreit sem akarta, hogy részt vegyenek a temetésén, ezt anyunak is elmondta a kórházban.” Damu Rolanddal kapcsolatos cikkeink itt érhetők el.

A szülei nem mehetnek a temetésre

„Hamvasztást vagy nyitott koporsós temetést akart, még nem tudjuk, melyik lesz. Biztos, hogy a szertartás szűk körű lesz, csak az édesanyám, a testvérem, egy másik unokatestvérünk, a mi gyerekeink és két nagyon jó barátja lesz jelen. Illetve Nagy Feró, ha elfogadja a meghívást. Szeretnénk, ha ő mondana beszédet. Ha van olyan kollégája, aki szeretné leróni a kegyeletét, őket is szívesen látjuk, ahogy a szertartás után rajongókat is. Azt azonban nem engedjük, hogy Roland szülei, testvérei és a felesége, Edina megjelenjenek.”

Ez is érdekelhet:

Nagy Ferót is meghívták

Zita a lapnak azt is elmondta, keresték Nagy Ferót, a Beatrice frontemberét, aki elfogadta a család meghívását, s amennyiben ideje engedi ott lesz a búcsúztatáson. „Megtisztelő, hogy erre kért a család. Megrendített Roland halála.” – fogalmazott Feró. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Damu Roland – Forrás: Facebook