A színész már nyár óta küzdött tüdőbetegségével és kórházról kórházra szállították, ám az orvosok már nem tudták megmenteni az életét. Hétfői halála után az eddig egymással nem beszélő szülei újra váltottak néhány szót.

Csúnyán köhögött

Mielőtt mélyaltatásba tették, nagyjából mindennap beszéltünk telefonon és mindig mondta, hogy nincs jól, fáj a tüdeje, csúnyán köhög. Érezte, hogy valami komolyabb baja van – nyilatkozta a Borsnak a színész unokaöccse. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Tegnap hajnalban halt meg

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, december 27-ére virradó éjjel, 47 évesen meghalt a Damu Roland. A színész december elején kapta el a koronavírust, ezután került kórházba. Olyan súlyos állapotba került, hogy maga hívott mentőt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gyorsan romlott az állapota

Amikor Roland bekerült a kórházba mindössze három napig volt magánál, majd az egyre romló állapota miatt ő maga kérte az orvosokat, hogy tegyék mélyaltatásba – mondat a már idézett Tóth István.

A szervei nem bírták

A rokon arról is beszélt, hogy eleinte az orvosok 50-50 százalék esély adtak, de a színész szervei sorra mondták fel a szolgálatot, ezért vitték a Honvédkórházból egy másikba.

Két oltást kapott

A színész ismerőse szerint Damu Roland két oltást is kapott, éppen betegsége előtt szerette volna megkapni a harmadikat, de a fertőzése miatt ez már elmaradt.

A Jóban Rosszban-ban szerepelt

Damu Roland 2005-ben lett országosan ismert színész, amikor szerepet kapott a TV2 sorozatában. 6 évig Várnagy Előd szerepét alakította a Jóban Rosszban-ban. A színész ekkor érte el karrierje csúcsát.

Zűrös gyermekkor

Szülei még gyermekkorában elváltak, édesanyja később újra férjhez ment. A színész többször beszélt arról, hogy milyen nehéz gyermekkora volt. Édesanyjával szinte nem is tartotta a kapcsolatot, sokszor a médián keresztül üzengettek egymásnak. Évekig nem találkoztak, sőt nem is beszéltek egymással.

Bántalmazási ügye

2010-ben került bajba, amikor akkori barátnője, Palácsik Tímea (ma Vajna Tímea) azt állította, hogy a színész súlyosan bántalmazta őt. Pár hónap múlva a TV2 emiatt szerződést bontott Damu Rolanddal. Ezután előzetesbe került, majd 4 és fél év börtönt kapott ezért.

Debrecenben szeretnék eltemetni

A szüleink valóban beszéltek egymással, ami régóta nem fordult elő. Évával egyelőre nem tudtunk szót váltani, de remélem, nem hagyja majd ki a családot a temetés szervezéséből – mondta a Blikknek Damu Roland testvére. Anita arról is beszélt, hogy Mivel a szülők Nyírábárnyból származnak ezért vagy ott, vagy a közeli Debrecenben szeretnék eltemetni a hányattatott sorsú színészt.