Jogerősen tizennyolc év fegyházra, és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte Fővárosi Ítélőtábla azt a tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolt pesterzsébeti férfit, aki 2018 januárjában agyonverte a kétéves nevelt kisfiát.

Bántalmazta nevelt fiát

T. István Gábor Budapesten, élettársi kapcsolatban élt a párjával, Hajnalkával, akinek volt egy kétéves kisfia. A férfi rendszeresen rácsapott a kisfiú fenekére, ellökte magától, vagy éppen behajította a kiságyba, hogy fegyelmezze. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az anya elment dolgozni

2018. január 24-én pesterzsébeti nő a férfire bízta a kicsit, amíg dolgozni ment. A gyermekfelügyelet alatt a lakásban tartózkodott T. István Gábornak az egyik barátja is, aki egyszer csak kiment a lakásból.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fejbe és mellkason vágta

 A kegyetlen férfi ismeretlen okból fejbe és mellkason vágta a kicsit, és egy botszerű eszközzel a nemi szervénél is bántalmazta.

47 ütés érte

A kisfiú legalább 47 rendbeli zúzódást szenvedett. A gyerek a koponyaűri sérülések következtében elveszítette eszméletét, és a klinikai halál állapotába került. 

3 nap után meghalt a gyerek

A mentősöknek sikerült újraéleszteniük a kisfiút, de az olyan súlyos koponya és agysérüléseket szenvedett, hogy beállt nála az agyhalál, és három nap múlva lekapcsolták a gépről.

Tagadta tettét

T. István Gábor az elsőfokú eljárás során tagadta a bűncselekmények elkövetését. Az ítélet után pedig a védőjével együtt felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Szerinte későn hívott mentőt

A férfi a másodfokú eljárás során is tagadta a bűnösségét. Mindössze abban érezte bűnösnek magát, hogy későn értesítette a mentőket, amikor látta, hogy rosszul van a gyerek.

18 év fegyházat kapott

A Fővárosi Ítélőtábla végül helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék ítéletét, és jogerősen is 18 év fegyházra ítélte a férfit, aki a  büntetés kétharmadának kitöltése után bocsátható szabadlábra a leghamarabb feltételesen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet

Tragédia! Az udvaron, tolatás közben gázolta halálra saját férjét az asszony

Kiemelt kép: T. István Gábor a bíróságon – Forrás: RTL klub