9 évvel ezelőtt gyilkolták meg Szita Bencét: az akkor 11 éves kisfiúval  mostohaanyja és annak két ismerőse végzett. Brutálisan bántalmazták a kisfiút, majd élve elásták. Szita Bence mindegyik gyilkosa azóta már meghalt, azonban a döbbenetes gyilkosság azóta is talán a magyar kriminilisztika egyik legsokkolóbb története, ami országos felháborodást váltott ki, az áldozat hozzátartozóival pedig mindenki egy emberként gyászolt.

Lilla a mai napig nem dolgozta fel

A kisfiú nővére, Lilla a mai napig nem dolgozta fel teljesen a történteket, a fiatal lány most Vujity Tvrtkonak beszélt a már 9 éve benne kavargó érzésekről, a beszélgetés során pedig olyan részleteket árult el, melyekről korábban még sosem esett szó, írja a Blikk.

Jó barátság

„A hozzám közel állok és a Lillához közel állók sok éve tudnak a barátságunkról. Különösen erős kapcsolat a miénk. Sosem szerettem volna interjút készíteni Lillával, amit most láttok-hallotok, tulajdonképpen nem is az. Legutóbbi, hajnalba nyúló beszélgetésünk során olyan mélységekbe és magasságokba jutottunk, hogy úgy éreztem: hihetetlen erőt adhat Gyöngyi Lilla talpra állásának igaz története.” – írja posztjában Tvrtko. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A talpra állás igaz története

Az újságíró azért osztotta meg a nagyvilággal a fiatal lány talpra állásának történetét, mert véleménye szerint sok ember számára lehet valódi példa Lilla, aki a rengeteg megpróbáltatás és szörnyűség ellenére még mindig pozitívan igyekszik tekinteni a világra.

Tavaly az édesapja is meghalt

Lilla tavaly imádott édesapját is elveszetette, most egyedül éls Mosonmagyaróváron, azonban alig egy évtizetede még egy nagy család vette körül: az édesapjával, Sándorral, a kis Bencével, a későbbi gyilkosság felbújtójával, Polcz Erikával és az ő fiával éltek együtt, akkor úgy tűnt hatalmas szeretetben.

Kapcsolódó:

Erika teljesen máshogy viselkedett velük

„Erika velünk teljesen máshogy viselkedett, mint ahogy azt bárki gondolná. Mindig kedveskedett Bencével, sürgött-forgott körülötte. Szerettem Erikát, mert én is egy kedves embernek ismertem meg, mint mindenki más a környezetében” – mondta Tvrtkonak a 28 éves Lilla, aki azt is elmondta, a gyilkosság előtti este Erika ránézett, oddament hozzá és azt mondta szereti. Ezt a szituációt akkor nem tudta hova tenni. Eruka másnak azt mondta, elmegy Bencéért a buszmegállóba, hogy hazakísérje, ám a 11 éves kisfiút soha többé nem látták ezt követően élve.

Lilla tudta, hogy baj van

„Fél óra múlva felhívtam, azt mondta, bementek a Tescóba videójátékokat nézni. Amikor este 8-kor még mindig nem értek haza, nagyon ideges lettem. A testvérem telefonját felvette, de a háttérben egy férfi azt mondta, „gyere már, gyere már”, majd rám csapták. Tudtam, hogy bajban vannak, ekkor még Erikáért is aggódtam. Vakon rábíztam volna a testvéremet erre a nőre.”

Együtt mentek be a rendőrségre

Lilla és az édesapja ekkor végighívták a kórházakat, abban bízva, hogy nem történt tragédia. Erika hajnali 1 órakor ért haza és azt mondta, Bence eltűnt. Előadta, hogy az üzlet parkolójánál elfutott mellőe, azonban Lilla számára a történet már ekkor abszurdnak hatott, végül együtt mentek be a rendőrségre, ahonnan akkor Erikát még hazaengedték.

Napokkal később találták meg a holttestet

„A cuccaimért mentem a házba apával, de Erika lehúzta a redőnyöket, hiába kopogtunk és nyomtuk a csengőt, nem engedett be. Csak akkor, amikor rákiabáltam, hogy hívom a rendőröket. Kérdeztem, hol van az öcsém, erre ő csak azt felelte: „nem vagyok gyilkos”. Ekkor már tudtam, hogy valami borzasztóan rossz dolog történt” – mondta Lilla. A 11 éves Bence holttestét napokkal később találták meg.

Itt a teljes videó:

Életfogytiglant kaptak a gyilkosok

A gyilkosokat végül életfogytig tartó fegyházra ítélte a Pécsi Ítélőtábla, de egyikük sem él már. Előbb, 2017 januárjában P. Erika halt be mellrákjába tököli rabkórházban. Bogdán Józseffel másfél évvel később ugyanott a tüdőrák végzett. Temetését saját családja sem vállalta. A harmadik gyilkos, Kertész József szintén hosszú betegség után tavaly szeptemberben halt meg ugyancsak Tökölön. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Szita Bence – Forrás: családi archívum