A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya 2011 áprilisában rendelt el nyomozást jelentős értékre, csoportosan elkövetett rablás gyanúja miatt, melyet a fővárosi rendőrök több mint tíz évig tartó nyomozás eredményeként 2021. december 7-én lezártak.

Rakománnyal teli kamion

A nyomozás adatai szerint K. István rábírta egyik ismerősét arra, hogy a munkahelyén ártalmatlanítsa a biztonsági őrt, majd lopjon el egy rakománnyal teli kamiont. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Vascsővel fenyegetőztek

G. Gábor két társa bevonásával elvállalta a rablást, 2011. április 27-én éjjel a kerítésen át bemásztak egy zuglói fuvarozó cég telephelyére. Cs. Zsolt a portásfülke ajtaját berúgta, majd T. Györggyel leteperték az idős, rokkantnyugdíjas biztonsági őrt és a szomszédos szobában egy székhez kötözték. Ezután egy vascsővel fenyegetve követelték tőle az egyik kamion kulcsát. Az őr az eset során könnyű sérülést szenvedett, írja a police.hu.

Elhajtottak

Miután a kulcsot megszerezték, megpróbálták elvinni a kamiont, de az nem indult be, így G. Gáborral a telephelyen parkoló másik járműből átszereltek két akkumulátort. Ezután a kamionnal és a hozzá kapcsolt vontatmánnyal – 23 és fél tonna rézhulladékkal – elhajtottak.

20 millió forint

A rendőrök még aznap megtalálták a kamiont az M1-es autópálya zsámbéki kihajtójánál. Mint kiderült, ott H. Gábor biztosított egy másik teherautót, amivel tovább vontatták a szállítmányt egy Sárbogárd melletti tanyára. G. Gábor pár nappal később egy fővárosi fémtelepen adta le a rakományt. Az öt férfi a rézért kapott húszmillió forintot egymás között elosztotta.

2014-ben elfogták G. Gábort

A fővárosi rendőrök az ügyben folytatott nyomozás eredményeként 2014. május 6-án különösen nagy értékre elkövetett rablás miatt gyanúsítottként hallgatták ki G. Gábort, aki akkor tagadta tettét. Vele szemben elkülönítették és lezárták a nyomozást, tettéért a bíróság 8 év börtönbüntetést szabott ki.

A társak felkutatása

A budapesti nyomozók nem hagyják aludni a régi ügyeket; ezúttal is mindent megtettek az akkor még ismeretlen társak felkutatására és felelősségre vonására.

FRISS!

Megtalálták őket

A nyomozás eredményeként K. Istvánt 2020. szeptember 21-én rablás bűntett felbujtójaként, Cs. Zsoltot és T. Györgyöt 2020. szeptember 24-én különösen nagy értékre elkövetett rablás, H. Gábort pedig 2020. október 1-jén orgazdaság miatt hallgatták ki gyanúsítottként; beismerő vallomást egyikük sem tett. A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészség részére.​ A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció