Meghalt Szita Bence nevelőapja, Gyöngyi Sándor. Az 55 éves férfi évek óta súlyos betegséggel küzdött. Utolsó éveit lányával töltötte. Élete végéig gyászolta nevelt fiát, aki korábbi élettársa és annak két ismerőse kegyetlenül meggyilkolt.

8 évvel történt a gyilkosság

8 évvel ezelőtt gyilkolták meg Szita Bencét. Az akkor 11 éves kisfiúval  mostohaanyja és annak két ismerőse végzett. Brutálisan bántalmazták a kisfiút, majd élve elásták.

Mostohaanyja féltékeny volt

Az asszony azért tervelte ki Bence halálát, mert féltékeny volt rá. Úgy gondolta, amíg a fiú él, ő maga a Bence nevelőapjával folytatott szerelmi kapcsolatában csak másodhegedűs lehet. A nevelőapa, Gyöngyi Sándor nem csak hogy értelmetlenül elvesztette imádott nevelt fiát, de még partnerének iszonyatos árulását is fel kellett dolgoznia.

A kisfiú nevelőapjával élt

Gyöngyi Sándor Szita Bence édesanyjának volt az élettársa. Az asszony olyan rossz anyagi körülmények közt élt, hogy nem tudta vállalni a kisfiú nevelését, ezért Gyöngyi Sándor vette magához. Nagyon mély és szoros kapcsolat és szeretet alakult ki kettőjük között.

EZ IS ÉRDEKELHET! “A történtek életem végéig elkísérnek” – 8 éve végzett az akkor 11 éves Szita Bencével mostohaanyja és annak két ismerőse

Élete végéig gyászolt

Gyöngyi Sándor fájdalmára halála napjáig nem volt gyógyír.  „Hiába nem volt az enyém vér szerint, tudom, milyen szülőnek lenni, hiszen a sajátomként neveltem és szerettem. A történtek életem végéig elkísérnek”  – mondta nemrég a férfi, aki bele is betegedett a sorscsapásokba. Évekkel ezelőtt rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak nála, úgy tűnt, hogy leküzdötte a betegséget.

Bence gyilkosai is súlyos betegek voltak

A gyilkosokat végül életfogytig tartó fegyházra ítélte a Pécsi Ítélőtábla, de egyikük sem él már. Előbb, 2017 januárjában P. Erika halt be mellrákjába tököli rabkórházban. Bogdán Józseffel másfél évvel később ugyanott a tüdőrák végzett. Temetését saját családja sem vállalta. A harmadik gyilkos, Kertész József szintén hosszú betegség után tavaly szeptemberben halt meg ugyancsak Tökölön.

Nem akarta, hogy a gyilkosok túléljék

Miután Gyöngyi Sándor megtudta, hogy beteg azt mondta: „Nem fogom hagyni, hogy ezek a gyilkosok túléljenek! Erős leszek, küzdeni fogok a lányomért, akinek szüksége van rám, és persze Bencusért. Nincs nap, hogy ne fájna a halála, ezt feldolgozni nem lehet, talán csak együtt élni vele”.

„Együtt leszek Bencussal”

“Harcolok, hogy meggyógyuljak, hogy tovább ölelhessek és sokáig szerethessek. Ám, ha nem sikerül és mennem kell, akkor megtérek Istenhez és együtt leszek Bencussal!”-mondta Sándor Vujity Tvrtkonak egy beszélgetés alkalmával.  

Kiemelt kép: Gyöngyi Sándor – Forrás: TV2