8 évvel ezelőtt gyilkolták meg Szita Bencét. Az akkor 11 éves kisfiúval  mostohaanyja és annak két ismerőse végzett. Brutálisan bántalmazták a kisfiút, majd élve elásták. Szita Bence mindegyik gyilkosa azóta már meghalt.

8 éve tűnt el Szita Bence

2012. október 29-én tűnt el a 11 éves Szita Bence. Pár nap múlva találták meg a kisfiú holttestét. Mikor a nyomozók megtalálták Szita Bence holttestét, már tudták: a fiú gyilkosság áldozata lett.

EZ IS ÉRDEKELHET! “Reménykedünk, hiszünk abban, hogy visszatér hozzánk, hogy újra ránk mosolyog” – élet-halál között lebeg a Való Világ egykori szereplőjének szerelme

Testét sebek borították

Kis testét borzalmas sebek borították és egy elhagyatott, erdős részen sebtében ásott sírhantból került elő. Felfogni is nehéz volt, hogy milyen brutális módon és milyen aljas indokkal gyilkolták meg – és hogy haláláért ráadásul mostohaanyja, P. Erika volt a felelős.

EZ IS ÉRDEKELHET! Szörnyű tragédia: Míg a kismama a szült, leégett a nyolcgyermekes szabolcsi család háza

Mostohaanyja feltékeny volt

Az asszony azért tervelte ki Bence halálát, mert féltékeny volt rá. Úgy gondolta, amíg a fiú él, ő maga a Bence nevelőapjával folytatott szerelmi kapcsolatában csak másodhegedűs lehet. A nevelőapa, Gyöngyi Sándor nem csak hogy értelmetlenül elvesztette imádott nevelt fiát, de még partnerének iszonyatos árulását is fel kellett dolgoznia.

A kisfiú nevelőapjával élt

A 11 éves Bencét a kisfiú édesanyjának korábbi élettársa nevelte. Az asszony olyan rossz anyagi körülmények közt élt, hogy nem tudta vállalni a kisfiú nevelését, ezért Györgyi Sándor vette magához.

Egy erdőben történt a gyilkosság

Bencét a végzetes napon P. Erika csalta Kaposvárra. Két felfogadott bűntársával, Bogdán Józseffel és Kertész Józseffel egy Sántos melletti erdős részre vitték a fiút, akit ott Bogdán József előbb az ásó élével nyakon csapott, majd negyvenszer megszúrta és -vágta egy késsel.

Bence halálát fulladás okozta

A fiú még élt, amikor a Kertész által kikapart sírba temették: halálát az okozott sebek és törések ellenére fulladás okozta.

EZ IS ÉRDEKELHET! “Hazavágtam egy nőt” – életfogytig tartó fegyházat kapott a 88 éves idős asszony életét kioltó, majd holttestét meggyalázó férfi

P.Erika jelentette Bence eltűnését

Bence eltűnését gyomorforgató színjátékkal maga P. Erika jelentette be a rendőrségnek. Elmondása szerint a kaposvári Tesco parkolójában levő játszótérről tűnt el a kisfiú. A keresés során napokig igyekezett támasza lenni a kétségbeesett nevelőapának, és táplálta benne a reményt.

Feljegyezték P. Erika rendszámát

A gyilkosok úgy buktak le, hogy a gyilkosság napján egy arra járó vadász észrevette a mozgolódást, és feljegyezte P. Erika Fiat Unójának rendszámát. A trió Bence holttestét ezért még hétfő éjjel a Toponárhoz közeli elhagyatott temetőben ásták el újra.

Életfogytiglant kaptak

A gyilkosokat végül életfogytig tartó fegyházra ítélte a Pécsi Ítélőtábla, de egyikük sem él már. Előbb, 2017 januárjában P. Erika halt be mellrákjába tököli rabkórházban. Bogdán Józseffel másfél évvel később ugyanott a tüdőrák végzett. Temetését saját családja sem vállalta. A harmadik gyilkos, Kertész József szintén hosszú betegség után tavaly szeptemberben halt meg ugyancsak Tökölön.

Bence nevelőapja ma is gyászol

Györgyi Sándor fájdalmára mai napig nincs gyógyír.

„Hiába nem volt az enyém vér szerint, tudom, milyen szülőnek lenni, hiszen a sajátomként neveltem és szerettem. A történtek életem végéig elkísérnek”  – mondta a férfi , aki bele is betegedett a sorscsapásokba. Évekkel ezelőtt rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak nála, de mára már megküzdött a betegséggel, jelenleg tünetmentes.

Kiemelt kép: Szita Bence – Forrás: családi archívum