Jogerősen életfogytig tartó fegyházra ítélte a Fővárosi Ítélőtábla azt a 27 éves P. Jánost, aki 2017 októberében vascsővel agyonvert, majd közösült egy 88 éves asszonnyal Zsámbokon. A férfi legkorábban 30 év múlva bocsátható szabadon feltételesen. A bűnjelek eltüntetéséért korábban 1 év 6 hónapra ítélt H. József büntetését pénzbüntetésre enyhítették.

Rengeteg italt vásárolt

A “Gyilkos” becenévre hallgató P. János segédmunkásként dolgozott a Pest megyei Zsámbokon, és ott is lakott. 2017. október 14-én előleget kért a főnökétől, majd az egyik, akkor még fiatalkorú munkatársával elment a helyi trafikba, sört, bort és pálinkát ittak.

Egy vascsővel indult a faluba

Amikor visszatértek a szállásukra, az idősebb férfi tovább ivott a társaival. Éjjel egy óra körül magához vett egy vascsövet és elindult a faluba.

EZ IS ÉRDEKELHET! Szennyvízaknába dobta 3 éves öccsét a fiú: órákkal később találták meg a gyerek holttestét

Egyedül élt a 88 éves asszony

A céltalanul bolyongó P. János egy olyan házhoz érkezett, ahol egyedül élt egy 88 éves, rendszeres ápolásra és gondozásra szoruló asszony.

Megölte, majd közösült vele

P. János bement a házba, az ágyból már felkelni sem tudó idős nő ágya mellé lépett, a kezében lévő vascsővel nagy erővel négyszer fejbe vágta, majd közösült vele.

A férfi a brutális gyilkosság után meggyújtotta az asszony környezetében lévő ruhákat, majd reggel visszament a szállásra.

A gyilkosság után lefeküdt aludni

Amikor hazaérkezett, levette a véres ruháit és lefeküdt. Még az ágyában feküdt, amikor közölte a munkatársaival, így a másodrendű vádlottal, H. Józseffel is, hogy megölt egy idős nőt.

EZ IS ÉRDEKELHET! Addig bántalmazták a 94 éves idős asszonyt a rablók, míg meg nem halt: mindössze 1500 forintot és két aranygyűrűt tudtak elvinni

El akarták égetni a véres ruháját

Ekkor a fiatal fiú betette a kályhába P. János ruháit és cipőjét, hogy elégessék. Ám egyiküknél sem volt gyufa és öngyújtó, így a bűnjelek megsemmisítése nem sikerült.

Januárban elítélték

Az első fokon eljáró Budapest Környéki Törvényszék tényleges életfogytiglanra ítélte januárban P. Jánost különös kegyetlenséggel, aljas indokból, bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt. Cinkostársa másfél év fogházat kapott. P. János és védője enyhítésért, míg a bűntársa és védője felmentésért fellebbezett.

A táblabíróság döntött

A táblabíróság szerint P. János esetében kétséget kizáróan nem állapítható meg a nyereségvágyból történő elkövetés, valamint, mivel a cselekmény elkövetésekor csak néhány évvel volt idősebb a fiatal felnőttkor felső határánál, 24 éves volt, eltúlzottnak találták a tényleges életfogytiglant az esetében, ezért harminc év után feltételesen szabadlábra helyezhető.

H. József  esetében azt állapították meg, hogy bár kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekményhez kapcsolódva követte el a bűnpártolást, cselekményével nem nyújtott tényleges segítséget az elkövetőnek, s ez a büntetőeljárás sikerét nem befolyásolta.

Kiemelt kép: helyszínelés a gyilkosság után – forrás: police.hu