Tragikus hirtelenséggel 43 esztendős korában elhunyt Kovács Attila, a DVTK judo edzője. A sportoló egy versenyen lett rosszul.

Tragédia a versenyen

43 éves korában elhunyt Kovács Attila, a DVTK judó edzője. Halálát hirtelen szívleállás okozta, életét már nem tudták megmenteni. A tragédia egy versenyen történt.

EZ IS ÉRDEKELHET! “Hazavágtam egy nőt” – életfogytig tartó fegyházat kapott a 88 éves idős asszony életét kioltó, majd holttestét meggyalázó férfi

Két gyermeke gyászolja

A Diósgyőri VTK közösségi oldalán jelentette be a szomorú hírt, Attiláról csapattársai emlékeztek meg. A judo edző egy 6 éves kisfiút és egy 13 éves kislányt hagyott hátra.

Rajongott a judóért

„Fiatalon ismerkedett meg szeretett sportágával, sokáig és eredményesen versenyzett. A sport mellett tanult és családot alapított, kislánya az ő irányításával kezdte el a judo alapjainak tanulását” – mondta el Flórusz János, a DVTK judo szakosztályának vezetője.

Az utánpótlás edzője volt

 „Nem tudom elfelejteni, hogy mekkora megtiszteltetésnek vette, amikor felkértem az utánpótlás korcsoport felkészítésére. Szerette és tisztelte a judo szellemiségét, úgy élt, hogy élete nagy részét ez töltötte ki. A rábízott korcsoport nagyon hamar közösséggé formálódott a keze alatt, megszerették és tisztelték a szülők is elhivatottságát látva” – így emlékezik sporttársára a szakosztály vezetője

A döntőbe jutásért küzdött

Vasárnap szerette volna megmutatni versenyzőinek, hogy milyen az ő küzdőszelleme, már a döntőbe jutásért mérkőzött az országos bajnokságon.  

Sporttársai bíztak a felépülésében

„A verseny helyszínéről mentő vitte a kórházba, mert leállt a szíve és többé nem tudott visszatérni. Mi még bíztunk abban, hogy erős, felépül majd, de sajnos nem kapta meg ezt az esélyt”

„Örökké élni fogsz”

„Mély fájdalommal búcsúzunk Tőled Attila, emlékünkben örökké élni fogsz. Halálával egy 6 éves kisfiú és 13 éves kislány maradt apa nélkül. Őszinte részvétem a családnak!” – írják a DVTK Facebook oldalán.

EZ IS ÉRDEKELHET! Halálos baleset a kalandparkban! Egy 16 éves fiú vesztette életét, amikor egy kidőlt fa a földre rántotta a kötélpályát

Kiemelt kép: Kovács Attila – Forrás: Facebook/DVTK