Életfogytig tartó fegyházra ítéltek két vádlottat, aki megölt egy idős asszonyt a Hajdú-Bihar megyei Pocsajon, fiatalkorú társuk pedig 14 év börtönt kapott. Ki akarták rabolni az idős asszonyt.

Részegen tervelték ki a betörést

A 3 férfi tavaly július 25-én együtt italozott Pocsajon. Miután mindent megittak, a 17 éves fiú javaslatára betörtek egy 94 éves asszony lakásába, azt gondolva, hogy ott könnyen jutnak értékekhez.

Az ablakon másztak be

Éjfél után értek az idős asszony házához, a fejükre maszkot húztak, majd a kerítésen beugrottak. Az udvaron észrevették, hogy az egyik szobában a televízió fénye világít, ezért várakoztak, majd a ház hátsó részéhez lopakodtak, ahol a leengedett redőnyt kézzel felnyomták és bemásztak alatta.

EZ IS ÉRDEKLHET! A 14 éves szomszéd kislányt akarta bántalmazni, végül édesanyjával végzett: 3 gyermek maradt árván

Nem találtak értéket

Odabent minden helyiségben szétnéztek, de nem találtak sem pénzt, sem ékszert, ezért kimentek az udvarra. Kisvártatva úgy döntöttek, hogy bemennek abba a szobába, ahol az idős asszony van és elhozzák azt a gyűrűt, amelyet az egyik betörő korábban látott az asszony kezén.

Brutálisan bántalmazták az idős nőt

A nő a zajra felkelt és sikítva közelített a férfiak felé. Ekkor az egyik fiú két-háromszor megütötte az idős nő fejét, aki ettől a földre esett. B. Gy. ezután felkapcsolta a villanyt, majd mindhárman átkutatták a szekrényeket, közben a fiú megrugdosta a sértettet a fején, a nyakára taposott és pénzt követelt tőle.

1500 forintot találtak

A fiú aztán talált egy pénztárcát, benne 1500 forinttal, és a rémült asszony ujjáról lehúzott két aranygyűrűt. Mást nem találtak, így el akartak menni, de észrevették, hogy áldozatuk még életben van, ezért B. Gy. visszalépett és tovább bántalmazta őt.

EZ IS ÉRDEKELHET! „Ezután elordította magát, hogy meggyaláztál, ezért megöllek” – szakítás után életveszélyesen megsebesítette Tímeát volt szerelme

A kórházban meghalt az asszony

Miután elmentek, az asszonynak még volt annyi ereje, hogy értesítse egyik rokonát. A mentők kórházba vitték, ott azonban pár hét múlva meghalt.

20 évig biztosan fegyházban maradnak

Az első- és másodrendű vádlottat az elsőfokú bíróság életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte; 30 éves B. Gy. leghamarabb 25 év, a 25 éves bűnsegéd, L. T. 20 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

A harmadrendű vádlottat 14 év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztéssel sújtották, ő a büntetése kétharmad részének letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

Kiemelt kép: az egyik vádlottat vezetik a rendőrök – Forrás: police.hu