Életfogytig tartó fegyházra ítéltek két vádlottat, aki megölt egy idős asszonyt a Hajdú-Bihar megyei Pocsajon, fiatalkorú társuk pedig 14 év börtönt kapott. Ki akarták rabolni az idős asszonyt.

Részegen tervelték ki a betörést

A 3 férfi tavaly július 25-én együtt italozott Pocsajon. Miután mindent megittak, a 17 éves fiú javaslatára betörtek egy 94 éves asszony lakásába, azt gondolva, hogy ott könnyen jutnak értékekhez.

Az ablakon másztak be

Éjfél után értek az idős asszony házához, a fejükre maszkot húztak, majd a kerítésen beugrottak. Az udvaron észrevették, hogy az egyik szobában a televízió fénye világít, ezért várakoztak, majd a ház hátsó részéhez lopakodtak, ahol a leengedett redőnyt kézzel felnyomták és bemásztak alatta.

EZ IS ÉRDEKLHET! A 14 éves szomszéd kislányt akarta bántalmazni, végül édesanyjával végzett: 3 gyermek maradt árván

Nem találtak értéket

Odabent minden helyiségben szétnéztek, de nem találtak sem pénzt, sem ékszert, ezért kimentek az udvarra. Kisvártatva úgy döntöttek, hogy bemennek abba a szobába, ahol az idős asszony van és elhozzák azt a gyűrűt, amelyet az egyik betörő korábban látott az asszony kezén.

Brutálisan bántalmazták az idős nőt

A nő a zajra felkelt és sikítva közelített a férfiak felé. Ekkor az egyik fiú két-háromszor megütötte az idős nő fejét, aki ettől a földre esett. B. Gy. ezután felkapcsolta a villanyt, majd mindhárman átkutatták a szekrényeket, közben a fiú megrugdosta a sértettet a fején, a nyakára taposott és pénzt követelt tőle.

1500 forintot találtak

A fiú aztán talált egy pénztárcát, benne 1500 forinttal, és a rémült asszony ujjáról lehúzott két aranygyűrűt. Mást nem találtak, így el akartak menni, de észrevették, hogy áldozatuk még életben van, ezért B. Gy. visszalépett és tovább bántalmazta őt.

<

EZ IS ÉRDEKELHET! „Ezután elordította magát, hogy meggyaláztál, ezért megöllek” – szakítás után életveszélyesen megsebesítette Tímeát volt szerelme

A kórházban meghalt az asszony

Miután elmentek, az asszonynak még volt annyi ereje, hogy értesítse egyik rokonát. A mentők kórházba vitték, ott azonban pár hét múlva meghalt.

<

20 évig biztosan fegyházban maradnak

Az első- és másodrendű vádlottat az elsőfokú bíróság életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte; 30 éves B. Gy. leghamarabb 25 év, a 25 éves bűnsegéd, L. T. 20 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

<

A harmadrendű vádlottat 14 év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztéssel sújtották, ő a büntetése kétharmad részének letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

<

Kiemelt kép: az egyik vádlottat vezetik a rendőrök – Forrás: police.hu