Kis híján az életébe került egy budapesti nőnek az új szerelem. András minden földi jóval elhalmozta a frissen elvált asszonyt, majd amikor a nő szakítani akart vele, késsel támadt rá és életveszélyesen megsebesített. Később kiderült, a férfi már hasonló eset miatt ült börtönben.

Túl egy váláson

Tímea éppen túl volt egy váláson, amikor az új munkahelyén megismerte Andrást. A férfi amint meglátta a nőt, azonnal ostromolni kezdte.

Gyümölcskosárral várta

„Reggel beértem, már gyümölcskosár várt az asztalomon, nem győzött elhalmozni kedvességgel. Nem igazán tetszett nekem, főleg ez az erőteljes nyomulás volt furcsa, de végül mégis belementem a kapcsolatba” – mesélte Tímea a Blikknek.

Tímeához költözött

A férfi kedves és megértő volt, remekül lehetett vele bármiről beszélgetni. Az intellektusa is magával ragadta Tímeát. A férfi egy zavaros történetet mesélt arról, hogy miért nincs lakása, rá is beszélte Tímeát, hogy a nő lakásába költözzön. Egy ideig minden szép és jó volt, Tímea lányával is jól kijöttek.

Manipulálta Tímea lányát

A férfi azt mesélte, hogy mielőtt megismerte Tímeát, külföldön élt. Több mint 2 hónap együttélés után Tímea úgy döntött, hogy szakít a férfival, mivel válogatott eszközökkel manipulálta kamaszlányát.

Öngyilkossággal fenyegetőzött

 „Megmondtam neki, hogy vége, mert nekem a gyerekem a legfontosabb. Ekkor sírva fakadt, öngyilkossággal fenyegetőzött. Iszonyú lelki nyomás alá helyezett, olyanokat mondott, hogy majd az anyja értesít a haláláról, de én nem mehetek el a temetésre. Én azonban kitartottam a döntésem mellett.

„Könyörgött, hogy beszélgessünk”

Tímea a szakítás másnapján hívott egy szerelőt, hogy cserélje le a zárat, mert a régihez a férfinak is volt kulcsa.

„Éppen a mesteremberrel beszélgettem, amikor megjelent András és könyörgött, hogy beszélgessünk. Én nem akartam, de benyomult a lakásba és bezárta a nagyszoba ajtaját”.

Összetörte a mobilt

Tímea megkérte a lakatost, hogy maradjon a lakásban.  „András rettentő agresszíven és indulatosan beszélt, ezért fogtam a telefont, hogy felhívom a rendőrséget. A mobilt kirántotta a kezemből és összetörte.”

EZ IS ÉRDEKELHET!

Cigarettaparázzsal égette meg 3 éves gyermeke lábát a brutálisan kegyetelen apa: a másik gyermekét és feleségét is rendszeresen kínozta

Megszúrta Tímeát

„Ezután elordította magát, hogy meggyaláztál, ezért megöllek, majd előrántotta a kést és szúrt, ahol csak ért. Egy idő után elvesztettem az eszméletemet, a következő kép, amire emlékszem, hogy a lakatos térdel rajta és próbálja leszerelni” – mesélte az asszony.

Életmentő műtét

Az édesanyán életmentő műtétet hajtottak végre, az orvosok sem akarták elhinni, hogy túlélt egy ilyen támadást. A testén lévő hegek azonban egy életen át elkísérik, ahogy a lelki trauma is, amit András okozott neki. A mai napig szakemberhez jár, hogy valahogy feldolgozza a történteket.

A szerelőnek, aki megmentette az életét, végtelenül hálás, s mihelyst a lehetősége engedi, szeretné is neki megköszönni a hősiességét.

Előző barátnőjét is bántalmazta

A férfi az előző barátnőjét is megkéselte, s a fiatal lány életét egy szomszédja mentette meg. András tettéért 10 évet kapott, ám jó magaviselet miatt előbb szabadult. És amikor azt mondta Tímeának, hogy külföldön élt, akkor valójában börtönben volt.

Életfogytiglant kér az ügyészség

Az ügyészség azt kéri, M. András a haláláig maradjon börtönben. „Teljes mértékben egyetértek az ügyészség álláspontjával, szerintem ezt az embert nem szabad többé visszaengedni a társadalomba. Kapott már egy esélyt az újrakezdésre, de ahelyett, hogy élt volna vele, újra elkövette ugyanazt az életellenes bűncselekményt” – közölte dr. Nikula János, Tímea jogi képviselője.

EZ IS ÉRDEKELHET!

Kiemelt kép: illusztráció