Négy év börtönbüntetésre ítélte a Kisvárdai Járásbíróság szerdán azt a férfit, aki 2018-ban bántalmazta az őt ellátó mentőápolót. A vádlottat emellett lopás vétsége miatt is elmarasztalta a bíróság.

A ház udvarán feküdt

A férfi 2018. május 24-én sérülten feküdt egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei ház udvarán. Ezért mentőt hívtak hozzá, az eset Tuzséron történt.

Súlyosan bántalmazta a mentőst

A helyszínre érkezett mentőápoló a mentőautóban ellátta a férfi sérülését, majd miután kinyitotta a jármű ajtaját, hogy az utcán tartózkodóktól elkérje a férfi iratait, a beteg a vizsgáló székből felugorva ököllel többször megütötte a mentőst a vállán, az arcán és az orrán.

A mentősnek eltört az orra

A támadó csak a jelenlévők közbelépése után hagyta abba a bántalmazást, a mentős orrcsonttörést szenvedett.

Két korábbi lopási ügye is volt

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és testi sértés bűntette mellett a bíróság két korábbi lopási ügyéért is elmarasztalta a férfit.

EZ IS ÉRDEKELHET! Kirabolta, majd a csűrbe zárta a 83 éves férfit egy kiskorú: az idős férfit a szomszédja szabadította ki

Mobilt és biciklit lopott

A vádlott az egyik alkalommal egy farzsebből kiesett mobiltelefont, egy másik alkalommal pedig egy bekerített udvaron álló kerékpárt lopott el.

EZ IS ÉRDEKELHET! “Reménykedünk, hiszünk abban, hogy visszatér hozzánk, hogy újra ránk mosolyog” – élet-halál között lebeg a Való Világ egykori szereplőjének szerelme

Többször volt már büntetve

A büntetés kiszabása során a bíróság súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott korábban több alkalommal volt büntetve testi sértés, garázdaság és lopás miatt, valamint a bűncselekményeket részben vele szemben már folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el. Enyhítő körülményként értékelték részbeni beismerő vallomását és megbánó magatartását.

Az ügyészség súlyosbítást kér

Az ügyészség a büntetés súlyosításáért, a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést. A büntetőper a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

Kiemelt kép: illusztráció