Egy mintegy százötven négyzetméter alapterületű, két szintes családi ház tetőszerkezetének nagy része és a házhoz épített több melléképület égett Dunakeszin, a Napraforgó téren.

Siettek a tűzoltók

A tűzhöz a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek hat vízsugárral eloltották a lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. A rajok oltás közben hét gázpalackot hoztak ki az épületekből – írja a Katasztrófavédelem.

Itt történt

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy időjáráskamera is felvette

Az Időkép Fótújfalui kamerájának felvételei alapján a lángok délután fél 3 után csaptak fel. A videó alapján mintegy 25 percig volt komoly füst a város ezen részén. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A 10 másodperces videó

Több családot érint, videón a hatalmas tűz

Közben a helyi Dunakeszi Post megtudta, hogy nagyobb a baj, mint az alaphírből kiderült. 4-5 lakás vált lakhatatlanná. Három család lakhatását kell megoldani, állítólag az idősek otthonától kapnak átmeneti segítséget. Egy családot már befogadtak a városban. A cikkben videó a hatalmas lángokról.

Fotók a helyszínről

További fejlemények és segítségkérés

Mesterlövészt kértek

Egy százötven négyzetméteres családi ház százhúsz négyzetméteres pincéje és egy ötven négyzetméteres melléképület égett Taksonyban, a Solt utcában. Az tűzoltók három vízsugárral megfékezték a tüzet. Oltás közben a rajok kihoztak az épületből két gázpalackot, amiknek ártalmatlanításához mesterlövészt kértek a helyszínre.

Füstölni akartak, de nem ennyire

Kigyulladt egy hat négyzetméteres melléképület Nagykerekin, ahonnan a tűz átterjedt egy füstölőre és egy harmadik melléképületre is a Széchenyi utcában. A helyszínre riasztott berettyóújfalui hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a lángokat.

Ez is érdekelhet

Címlapfotó: Dunakeszi Post.