A budapesti férfi 30 darab egeret kínált eladásra, egy szekszárdi férfi jelentkezett az internetes hirdetésre. Amikor megkapta az egereket, kiderült semmi sem stimmel.

30 egér 150 ezer forintért

Feljelentést tett 2021. decemberében ismeretlen tettes ellen egy 19 éves szekszárdi férfi, mert egy internetes oldalon talált hirdetés alapján 30 darab gamer egeret vásárolt 150.000 forintért, de az egerek nem működnek. A hirdető egy 23 éves budapesti férfi volt, aki 80 darab különböző színű és típusú gamer egeret kínált eladásra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kifizette a vételár egy részét

Az egyezség alapján a sértett felutazott Budapestre, átvette az árut, de kipróbálni nem tudta, ezért a vételár egy részét visszatartotta.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hibás egerek

A vásárlás napján hazaérve derült ki, hogy a megvásárolt 30 darab egér közül egy sem működik. A csomagolásban lévő bizonylatok alapján lecserélt, hibás eszközök voltak. Az eladó ígéretet tett a pénz visszaküldésére, de ez sem történt meg.

Kamu lakcím

A rendőrségi adatgyűjtés során kollégáink ellenőrizték az eladó adatait, és mivel csak fiktív lakcímmel rendelkezett, körözését rendelték el.

Szemétben találta őket

2022. március 21-én elfogták a csalót Budapesten, gyanúsítottként hallgatták ki csalás vétség miatt, mely során részben beismerő vallomást tett, elmondása szerint az „egereket” egy hulladéktárolóból hozta el, ennek ellenére újként értékesítette.

Bírósági ügy lesz belőle

Az eset körülményeinek vizsgálatát a nyomozók befejezték, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek, a szekszárdi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Durva csalások

Kiemelt kép: illusztráció