Szándékosan vágatta le egy vonattal a lábait egy nagykáti férfi, hogy hozzájusson a közel egymilliárd forintos összeghez, amit több biztosító céggel kötött korábban. A baleset 7 éve történt, de csak most született ítélet az ügyben.

Szándékosan vágatta le a lábát

Cs. Sándor 2013-2014 folyamán 29 féle életbiztosítást kötött. 2014 július 30-án pedig az ügyészség állaspontja szerint szándékosan bemászott a vasútállomásról éppen induló vonatszerelvény utolsó vagonjának utolsó tengelye elé, az induló vonat kerekei pedig átmentek a lábán. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mást vallott a bíróságon

Ezzel szemben Sándor egy korábbi vallomásában arról beszélt, hogy aznap a három autójukból csak egy működött, amit a felesége használt, ezért ment vonattal.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Véletlenül esett el?

A férfi azt mondta korábban, hogy Nyírcsászáriban szállt le, egy 30 centiméter széles kitaposott ösvényen haladt a vonat mellett, amikor a bal bokájában egy éles fájdalmat érzett. Üvegdarabok hevertek az út szélén, ezeken csúszott meg, elesett, kicsavarodott a teste, ezzel magyarázta, hogy a vonat alá került, ami közben elindult az állomásról.

Mindkét lábát le kellett vágni

A férfi mindkét lába olyan súlyosan roncsolódott, hogy azokat térdtől lefele amputálni kellett. Az egyik biztosító fizetett 9,5 millió forintot, a többinek azonban gyanús lett a sok biztosítási szerződés.

Furcsa lett a nyomozóknak az eset

A nyomozóknak furcsa lett, hogy Cs. Sándort pár méterrel odább felesége várta az állomáson, de az asszony mégsem látta, hogyan került férje a vonat alá. Azt is különösnek vélték,  hogy a nővér végzettségű asszony teljes higgadtsággal látta el férje sebeit és már a baleset másnapján szinte valamennyi biztosítónak elküldte a kárbejelentő lapot.

Mindent tagadott

A mozdonyvezető pedig azt állította, hogy a férfi szinte beugrott a vonat alá. Cs. Sándor a nyomozás alatt mindent tagadott. A rendőrség többek között üzletszerűen elkövetett csalással vádolta a férfit.

Ítélet született

Hétfőn, több mint hét évvel a baleset után nem jogerős ítélet született annak a férfinak az ügyében. A közlemény szerint azzal vádolták Cs. Sándort, hogy szándékosa vágatta le egy vonattal a lábait annak érdekében, hogy hozzájusson a közel egymilliárd forintos összeghez, amit több biztosító céggel kötött korábban.

2 év börtönt kapott

Cs. Sándort a Pesti Központi Kerületi Bíróságon két év börtönre ítélték, amelynek a végrehajtását két évre felfüggesztették. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt történt az eset

Kiemelt kép: illusztráció