Vádat emeltek azon biztonsági őrökkel szemben, akik majdnem megöltek egy fiatalt, akit kivezettek a város egyik szórakozóhelyéről.

Egy önfeledt bulinak indult

A Heves Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a vádlottak 2020 szeptemberében biztonsági őrként dolgoztak egy gyöngyösi diszkóban. Este a barátai társaságában itt szórakozott a sértett is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Percig elájult

Ő olyan részeg lett, hogy az egyik biztonsági őr egy másik társával kivezette a bejárat elé. Itt szóváltás alakult ki az érintettek közt, amelynek során az idősebb férfi előbb tenyérrel arcon ütötte, majd kétszer combon rúgta. A hátráló és távozni szándékozó férfit ekkor a másik – fiatalabb – vádlott egyszer nagy erővel fejen ütötte, melytől a sértett hanyatt esett és percekre elveszítette az eszméletét

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Még egyszer leesett

A biztonsági szolgálat tagjai próbálták az magához téríteni a vendéget, majd amikor ez amikor ez sikerült egy székre ültették, amiről később a férfi még egyszer fejjel előre leesett. A férfi később elhagyta a helyszínt, majd még aznap elment a kórházba vizsgálatra.

Életveszélyes sérüléseket szenvedett

A sértett a fiatalabb vádlott ütése, amiatti hanyatt esése, illetve eszméletvesztése miatt a székről való leesése következtében olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, melyek közvetett életveszélyt eredményeztek. Portálunk úgy tudja, az eset a Blue Box nevű helyen történt.

Teljesen indokolatlan volt

Az elkövetők magatartása meghaladta a személy-és vagyonőröket külön törvény alapján megillető arányos testi erő alkalmazására vonatkozó szabályokat, tevékenységük ezen túlmenő, indokolatlan erőszak volt.

Végrehajtandó börtönt kérnek a bántalmazóra

Éppen ezért a megyei vádhatóság az egyik őrt életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, míg pofozkodó és rugdosó társát garázdaság vétségével vádolja. Amennyiben bűnösségét beismerik, akkor bántalmazó őrt két és fél évet, míg társára pénzbüntetés kiszabását kérik.

Néha akad túlkapás

Van, hogy a biztonsági őrök adott esetben túllépik munkájuk során a fegyelmezéshez szükséges erőt, s erőszakos bűncselekményt követnek el egy vendég ellen. Ez történt abban az esetben is, amelyről mi is beszámoltunk. Húsz évvel ezelőtt egy fiatalt a kidobók kikísértek egy fiatalt, megverték, majd a sínekre fektették, hogy vonatbalesetnek álcázzák a gyilkosságot.

Rejtélyes eset

A gyanúsítottakat húsz év után fogták el. A Keol.hu információi szerint az érintett két évtizede abban a hat fős biztonsági csapatban dolgozott, amely a Silver Discóban teljesített szolgálatot, és az akkori tanúvallomások szerint 2000. október 1-jén hajnalban egy másik, azóta már elhunyt biztonsági őr társával lekísértek az ajtóig, majd elengedtek egy fekete ruhás vendéget.

Akkoriban megszüntették az eljárást

Kecskeméten már akkor azt beszélték az emberek, hogy baseballütővel vagy „viperával” verték agyon a szerencsétlen férfit. Sokan még azt a csoportot is megnevezték, amelyik szerintük elkövette a bűncselekményt. A rendőrség akkor hosszasan vizsgálta az eset körülményeit. Egy év múlva még rekonstrukciót is tartottak, ahol az elhunytat egy bábu helyettesítette. A rendőrök az eljárás befejezését követően arra a következtetésre jutottak, hogy vasúti baleset történt, és kizárható a bűncselekmény. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt pedig gyöngyösi eset látható:

(Kiemelt képünket a biztonsági kamera felvételéből származik.)