A helyszínen lévők kezdték meg a férfi újraélesztését, végül a mentők folytatták. Végül egy másik mentőnek kellett őt kórházba szállítania, ugyanis annak a kocsinak, amit elsőként küldtek érte, kiesett az egyik ablaka.

Takart a növényzet

A képeken látható Volvo XC90 típusú személygépkocsi a 9. kerületi Páva utcán közlekedett pénteken délután. A Tompa utcához érve egyenesen, lassan átgurult a kereszteződésen, azt azonban nem láthatta, hogy neki jobbról, a növényzet takarásából egy idős férfi kerékpáros közeledik a túloldali járdán. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fel sem tűnt a sofőrnek

A Volvo középkorú férfi vezetője észre sem vette, hogy elgázolta a biciklist, csak a csattanásra, hogy a kerékpár az úttestre zuhant, fékezett le. Az idős kerékpáros a földre esett, beverte a fejét, és olyan súlyosan megsérült, hogy a szemtanúknak kellett újraéleszteni.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A mentők folytatták

Ezt követően a helyszínre gyorsan kiérkező mentőszolgálat munkatársainak emelt szintű légúti ellátásban kellett részesíteni (intubálni) a sérültet. A mentési munkálatok megkezdésekor az egyik mentős becsukta a mentőautó hátsó ajtaját, hogy a járművek elférjenek mögötte.

Új autót kellett küldeni

Ám ekkor legnagyobb meglepetésére a bal oldali hátsó ablak a földre esett. Ezért később egy másik mentőt is küldtek a helyszínre. A sérültet sokáig stabilizálták, mintegy 45 percig próbálták szállítható állapotba hozni, végül sikerrel jártak.

Kritikus állapotban

Életveszélyes állapotban szállította az időközben a helyszínre érkező másik mentő a Honvéd kórházba. A Páva utca a Tompa és a Tűzoltó utcák között az életmentés és a helyszínelés ideje alatt le volt zárva. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A baleset nyomai

A teljes ablaküveg kitört

A két mentőautó

(Fotó forrása: BudaPestkörnyeke.hu/GK)