Gázolások miatt késnek a vonatok a Budapest-Záhony és a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon – közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján vasárnap este.

Debrecen és Apafa között

Közölték: Debrecen és Apafa között a budapesti Nyugati pályaudvarról Záhonyba tartó Délibáb InterCity gázolt el egy embert vasárnap este, a vonatok azon a szakaszon csak az egyik vágányon közlekedhetnek a helyszínelés ideje alatt. Az utasok a katasztrófavédelem segítségével a Rétköz InterCity vonatra szállnak át. A Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon 15-20 percet késnek a vonatok. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Tatabányánál is gázolt a vonat

Tatabányánál a RegioJet vasúttársaság Bécsből a Déli pályaudvarra tartó EC-járata gázolt el egy embert. Tatabánya és Tata között mindkét vágányt lezárták a vonatforgalom elől. A MÁV-START pótlóbuszt rendelt a helyszínre, a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon közlekedő vonatok is késnek.

Október végén Mélykútnál történt halálos vonatbaleset

Amint azt a Kékvillogó is megírta jelikopterrel kellett kimenteni a mélykúti baleset áldozatait, akik a október végén belehajtottak egy vonatba. Az autóban négy nő ült, közülük egy a helyszínen meghalt. Az 51-es főúton egy 71 éves nő halt meg.

A vonaton nem sérült meg senki

A személyautó a Kecskemétről Bajára tartó, Kiskunhalasról 6.43-kor továbbinduló InterRégió vonattal ütközött össze. A Mávinform korábbi közleménye szerint a vonaton nem sérült meg senki.

4 nő utazott az autóban

A vonattal ütköző személyautóban ülő négy nő közül egy a helyszínen életét vesztette, egyet pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, őt mentőhelikopterrel vitték kórházba. A rendőrség közleménye szerint egy 70 év körüli, román állampolgárságú nő vesztette életét.

Ketten nem tudtak kiszállni az autóból

A személyautóban munkások utaztak. Az autót egy nő vezette. A kocsi műszaki hiba miatt állt az átjáróban, amikor érkezett a vonat. A legfrissebb helyszíni információink szerint hárman, a sofőr és két utas még időben el tudták hagyni a járművet, ketten viszont nem tudtak kiszállni.

Helikopterrel mentették az utasokat

A vonat olyan erővel ütközött az autóval, hogy szinte teljesen szétzúzta. A helikopteres tűzoltók csak úgy tudták kimenteni a túlélőket, hogy a jármű teljes felső szerkezetét levágták.

Két napig nem jár a vonat

A helyszínelés végéig szünetelt a vonatforgalom az érintett szakaszon, Mélykút és Bácsalmás között pótlóbuszokra kell átszállni. A Bátaszék-Baja-Kiskunfélegyháza-Kecskemét között közlekedő vonatok emiatt késnek. Közel fél napos leállásra kell számítani Mélykút és Bácsalmás között utazóknak.

Október közepén vonat és autó ütközött

Szintén itt a Kékvillogó oldalán írtuk meg, egy ember meghalt az október közepi csengelei vasúti balesetben, ami egy vasúti átjáróban történt. A Nyugati pályaudvarról Szegedre tartó Kárász InterCity vonat egy személygépkocsival ütközött Petőfiszállás és Csengele között. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció