Egy ember meghalt a hétfő reggeli csengelei vasúti balesetben, ami egy vasúti átjáróban történt. A Nyugati pályaudvarról Szegedre tartó Kárász InterCity vonat egy személygépkocsival ütközött Petőfiszállás és Csengele között.

Vonat és autó ütközött

Hétfő reggel nyolc órakor, Csengele külterületén egy vasúti átjáróban vonat és személygépkocsi ütközött össze. A gépkocsi vezetője a helyszínen meghalt, a vonaton utazók közül senki nem sérült meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Működött a sorompó

A Mávinform korábban a Facebook-oldalán azt írta, a Nyugati pályaudvarról Szegedre tartó Kárász InterCity ütközött össze a gépkocsival; a fénysorompó jól működött, piros jelzést adott.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Pótlóbuszok járnak

A baleset miatt azon a szakaszon nem közlekedhetnek a vonatok, ezért Kiskunfélegyháza és Kistelek között pótlóbuszok járnak. A Budapest-Cegléd-Szeged vonalon akár félórát is késhetnek a vonatok.

Több településről érkeztek tűzoltók

Az Országos Katasztrófavédelem közléséből az is kiderült, hogy a helyszínre a kiskunhalasi és a szegedi hivatásos tűzoltókat is riasztották a kisteleki, a kiskunmajsai és a csengelei önkéntes tűzoltókkal együtt.

Korábbi eset

Ahogyan arról a Kékvillogó beszámolt pár napja, Hárman meghaltak abban a balesetben, amely csütörtök délután történt a Szombathelyhez közeli Csákánydoroszlónál. Egy átjáróban összeütközött egy kisteherautó a menetrend szerinti személyvonattal.

Működött a fénysorompó

A fénysorompó működött a baleset idején, a sofőr ennek ellenére hajtott a sínekre, pont az érkező vonat elé. Helyszíni információk szerint a három áldozat a közelben dolgozott, onnét indultak a kisteherautóval.

19 utas volt a vonaton

A katasztrófavédelem szóvivője elmondta: A személyvonat 400 métert tolta maga előtt a roncsot. Körmendi hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre. Áramtalanításra nem volt szükség. A tűzoltók a vonatról 19 embert segítettek le és biztonságos helyre kísérték őket.

A vonaton nem sérültek meg

Az első vizsgálatok szerint az ütközés következtében a személyautó utasai közül hárman életüket veszítették, a vonaton utazók közül senki sem sérült meg. Az érintett szakaszon a vizsgálat idejére szünetel a vonatközlekedés, az utasokat Csákánydoroszló és Alsórönök állomások között vonatpótló autóbuszok szállítják – írta a vasúttársaság. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megrázó kép a csengelei balesetről

Kiemelt kép: halálos vonatbaleset – Forrás: MTI-Donka Ferenc