Helikopterrel kellett kimenteni a mélykúti baleset áldozatait, akik a délelőtti órákban belehajtottak egy vonatba. Az autóban négy nő ült, közülük egy a helyszínen meghalt. Az 51-es főúton egy 71 éves nő halt meg.

Halálos vonatbaleset

Halálos vonatbaleset történt csütörtökön egy földutat keresztező vasúti átjáróban a Bács-Kiskun megyei Mélykút és Bácsalmás között. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A vonaton nem sérült meg senki

A szörnyű baleset körülményei eddig tisztázatlanok. A személyautó a Kecskemétről Bajára tartó, Kiskunhalasról 6.43-kor továbbinduló InterRégió vonattal ütközött össze. A Mávinform korábbi közleménye szerint a vonaton nem sérült meg senki.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

4 nő utazott az autóban

A vonattal ütköző személyautóban ülő négy nő közül egy a helyszínen életét vesztette, egyet pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, őt mentőhelikopterrel vitték kórházba. A rendőrség közleménye szerint egy 70 év körüli, román állampolgárságú nő vesztette életét.

Ketten nem tudtak kiszállni az autóból

A személyautóban munkások utaztak. Az autót egy nő vezette. A kocsi műszaki hiba miatt állt az átjáróban, amikor érkezett a vonat. A legfrissebb helyszíni információink szerint hárman, a sofőr és két utas még időben el tudták hagyni a járművet, ketten viszont nem tudtak kiszállni.

Helikopterrel mentették az utasokat

A vonat olyan erővel ütközött az autóval, hogy szinte teljesen szétzúzta. A helikopteres tűzoltók csak úgy tudták kimenteni a túlélőket, hogy a jármű teljes felső szerkezetét levágták.

Két napig nem jár a vonat

A helyszínelés végéig szünetelt a vonatforgalom az érintett szakaszon, Mélykút és Bácsalmás között pótlóbuszokra kell átszállni. A Bátaszék-Baja-Kiskunfélegyháza-Kecskemét között közlekedő vonatok emiatt késnek. Közel fél napos leállásra kell számítani Mélykút és Bácsalmás között utazóknak.

Itt történt a baleset

Baleset az 51-esen

Szintén csütörtök délelőtt, egyelőre tisztázatlan okból lesodródott az útról és egy út menti fának csapódott egy személygépkocsi az 51-es számú főúton, a Pest megyei Dömsöd térségében. A baleset következtében a jármű utasa, egy 71 éves asszony a helyszínen életét vesztette.

Ebben az autóban utazott a 71 éves nő

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Tart a helyszínelés

Az érintett útszakaszt a rendőrök teljes szélességében lezárták, a forgalmat a közeli földútra terelik, ahonnan távolabb vissza lehet térni az 51-es főútra. A rendőrök a helyszínelés és a mentési munkálatok előrehaladtával fokozatosan teszik majd szabaddá a lezárt útszakaszt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a vonatbaleset után – Forrás: MTI/Donka Ferenc