Életfogytig tartó fegyházra ítélte a Debreceni Ítélőtábla azt a H. Miklóst, aki vadászpuskával végzett egy panzióssal és a fiával Nyíregyháza Oros városrészében. A gyilkos férfi 25 év múlva bocsátható leghamarabb szabadságra feltételesen.

Vitatkoztak az utcán

A 44 éves férfi 2019 júliusban tudta meg, hogy a felesége érzelmi kapcsolatba került korábban a nyíregyházi panziós fiával, ifj. N.Jánossal.  H. Miklós felesége augusztus 26-án a déli órákban megjelent ifj. N.János lakóháza előtt, majd vitatkozni kezdtek.A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szeretőt tartott

A vadász, annak ellenére, hogy ő maga nyíltan szeretőt tartott, nem tudta elfogadni, hogy felesége, Marianna megcsalta, méghozzá állítása szerint ifjabb Jánossal. A nyíregyházi vadász bonyolult szerelmi kapcsolatáról ebben a cikkünkben írtunk.

Megölte barátját és annak édesapját

Emiatt Miklós teljesen kivetkőzött magából, egyik nap megtöltötte fegyverét, elbúcsúzott szeretteitől, majd egyenesen Jánosékhoz hajtott, ahol először a csukott ajtón keresztül ifjabbik Jánost, majd a fia segítségére siető édesapját is hidegvérrel hátba lőtte a nyílt utcán.

Ez is érdekelhet

Vonatbaleset Mélykútnál: helikopterrel mentették az autó utasait, egy nő szörnyethalt az ütközéstől, 2 napig szünetel a vonatforgalom

A nappaliban találta meg édesapját

„A nappaliban találtam rá az édesapámra. Még lélegzett… De szólni már nem tudott. Pár perc alatt meghalt apa” – idézte fel korábban a történteket a ifjabb Nemes János fia, Martin.

Nagyapja kivégzését is végignézte

„Kiszaladtam az utcára segítségért. A gyilkos épp a szemben lakó nagyapámmal veszekedett. Rákiáltott a papámra, hogy forduljon meg, nézzen a szemébe, mert így nem tudja megölni. Ő csak legyintett rá. Erre hátba lőtte a nagypapát. Rögtön meghalt. Ezt soha nem bocsátom meg a gyilkosnak” – mondta az akkor 17 éves fiú.

A vádlott felesége is ott volt

A csütörtöki tárgyalásra eljött a vádlott felesége, valamint az egyik lánya is. De ott voltak az áldozatoknak a hozzátartozói is. Egyikük azt mondta, hogy ha száz évet kapna az akkor sem támasztaná fel a szeretteit – írja a 24.hu.

Enyhítést kért a gyilkos

H. Miklós szörnyűnek nevezte tettét és azt mondta, hogy senkit sem akart megölni csak elborult az agya. Elmondta, hogy világéletében dolgozott és csak az érdekelte, hogy eltartsa a szeretteit. Az utolsó szó jogán azt mondta, hogy szeretne még részt venni a gyerekei életében és azt kérte, hogy enyhítsenek a büntetésén. 

25 év múlva szabadulhat

A táblabíróság szerint annyira kirívóan súlyos volt a bűncselekmény, hogy a társadalomra való veszélyessége miatt csak az életfogytiglan az egyedüli kiszabható büntetés. Helybenhagyták a kettős gyilkos büntetését, így H. Miklós 25 év múlva szabadulhat a leghamarabb feltételesen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszínelés a gyilkosság után – Forrás: police.hu