Folytatódott a Nyíregyházi Törvényszéken annak az orosi vadásznak az ügye, akit azzal vádolnak, hogy brutális módon féltékenységből kivégzett egy apát és fiát, aki történetesen a volt osztálytársa volt. A tárgyalóteremben levetítették a térfigyelőkamera felvételeit, melyeken tisztán látható volt, ahogy H. Miklós hidegvérrel lelövi áldozatait.

Féltékenység vezérelte

H. Miklós több mint egy évvel ezelőtt szerzett tudomást arról, hogy a felesége korábban érzelmi viszonyba került egy férfival. A vadász ezért féltékenységből felkereste 2019. augusztus 26-án, délután a férfi ingatlanát, ahová magával vitte a vadászpuskáját. Ezt követően kiszállt az autójából, célzott, és rálőtt az udvaron tartózkodó férfira – írja a FrissMédia. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Apa és fiát is kivégezte

Az udvaron álló férfi először egy autó mögött keresett fedezéket, majd bemenekült a házba. H. Miklós viszont nem akarta, hogy a férfi elmeneküljön, és az ajtón keresztül, célozva, meglőtte a férfit. A golyó az áldozat hátának bal oldalába fúródott, és nem adott lehetőséget a túlélésre, a férfi a helyszínen életét vesztette. A hangos lövések miatt a szomszéd házból kiszaladt az utcára az áldozat édesapja, akire a vadász szintén fegyvert fogott, majd célzott lövést adott le, de az nem találta el az apát. Ezt követően az apa számonkérte az elkövetőt, vitatkoztak, majd amikor az idős férfi hátat fordított, a vadász hátba lőtte őt. Az apa szintén meghalt a helyszínen.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sok kérdés, kevés válasz

A napokban folytatódott H. Miklós tárgyalása, dr. Bartha Andrea bírónő pedig fel is olvasta a férfi nyomozás során tett vallomásait. Az eddigi bizonyítékok alapján a férfi sértett, zavart személyiség, aki azzal védekezett, hogy erős felindulásból követte el a kettős gyilkosságot.

„Nem akart ölni”

A bírónőnek az eset kapcsán arról kell döntenie, hogy H. Miklós erős, külső pszichés behatások miatt ölt meg két embert, vagy sem. A vadász a gyilkosságot beismerte, azonban állította, nem tervezte el az emberölést, sőt, mint mondta: „nem akartam embert ölni, nem olyan szándékkal mentem oda”.

Mást mutatnak a felvételek

H. Miklós azzal védekezett, hogy felindulásból ölt, viszont ha az erős pszichés behatások tényleg eluralkodtak a férfin, akkor a cselekményét megelőző pillanatokra később részben, vagy teljes egészében nem kellene emlékeznie az agy beszűkített állapota miatt. Ugyanakkor a pontos visszaemlékezés nem zárja ki az erős felindulásból elkövetett cselekmény megállapíthatóságát.

Mi előzte meg a kettős gyilkosságot?

H. Miklós 2000 áprilisában házasodott össze Mariannal, akitől három gyermeke is született. 2004-ben azonban a férfi – a felesége tudtával – összejött egy másik nővel, mivel H. Miklós több fizikai együttlétre vágyott. A férfi és a barátnő közt elmélyült a kapcsolat, míg a feleség a mai napig a gyermekekkel él egy házban.

Ekkor került a képbe a volt osztálytárs

2019 márciusában már H. Miklós felesége sem bírta tovább, és kapcsolatba bonyolódott munkaadójával, H. Miklós volt osztálytársával, J-vel, aki állítólag nőcsábász volt. H. Miklós vallomásából kiderül, hogy a két férfi korábban megegyezett, hogy J nem pályázhat a férfi feleségére, az tilos a számára.

Kiderült, hogy lefeküdtek

Amikor a vadász is megtudta, hogy felesége igazán közeli kapcsolatba került J-vel, a férfi átment a volt osztálytársának házához, azonban akkor csak a feleségét találta otthon. „Nézd meg, már megint mit csinált J, lefektette a Mariannt” – mondta a vadász J feleségének, aki azzal válaszolt, ez őt nem érdekli, már rég nem foglalkozik a férjével.

Elköltözött Mariann

Ezek után egészen augusztus 26-ig folyamatosak voltak a veszekedések H és a felesége között, a nézeteltéréseiknek pedig az vetett véget, hogy a nő elköltözött otthonról. A házaspár féltékenység miatt veszekedett, miközben a vadász 16 éve élt kapcsolatban egy másik nővel a felesége mellett. Augusztus 26-án egyébként H. Miklósnak pont ott volt dolga, ahol J családja és a panziót üzemeltető apja lakott.

Megalázták H. Miklós feleségét

Az eseményeket egy telefonhívás indította be, ugyanis H felesége azzal hívta fel férjét, hogy átment J-hez, és ott őt elhordták mindenfélének, megalázták és elzavarták onnan. Ezt követően H autóba ült és elhajtott J háza mellett, és látta, ahogy J, az édesanyja és az édesapja is a kertben üldögélnek. „Láttam, hogy kacarásznak” – fogalmazott H. Miklós, aki ezt arra vélte, hogy biztos a feleségén nevettek, hiszen akkor jött el tőlük.

Találkozott Mariannal

Ezt követően H. Miklós elhajtott, hogy találkozzon a közeli körforgalomnál a feleségével, ahol a nő el is mesélte neki a megaláztatásának történetét. H. azt mondta a tárgyaláson, azért lett nagyon ideges, mert J azt mondta a feleségének, hogy boldog, amiért „tönkretette a házasságukat”.

Hazament a fegyverért

H. Miklósnál ekkor még nem volt fegyvert, ezért a puskájáért haza kellett mennie. Ez a mozzanat azért fontos a történetben, mert ezzel megdől a bűntett rögtönössége, mert a férfinek a hazaút ideje alatt lett volna ideje átgondolni, mit fog tenni a következőkben, azonban ő mégis amellett döntött, hogy a fegyverével ráijeszt J családjára.

Azonnal tüzelt

H. Miklós egy távcsöves vadászfegyvert markolt fel, és azzal indult vissza J házához. Mikor odaért, az udvaron tartózkodó J meglátta a férfinél a fegyvert, és rögtön fedezéket keresett. H ekkor kiszállt az autójából és leadta az első lövést. A durva zajtól J kutyája is elmenekült, H pedig leadta a második lövést. A tárgyaláson lejátszott kamerafelvételen nem volt hang, de J állítólag válogatott trágárságokkal kiabált J felé. A felvételeken nem látszott szóváltás, H azonnal lőtt, ami elől J megpróbált kitérni, azzal, hogy bemenekül a házba, de nem sikerült neki, H második lövése ugyanis célba talált.

Otthon betárazta a fegyvert

H. Miklós bevallotta az első kihallgatásán, hogy még az otthonában előkészítette a fegyverét, és betárazott. Mint mondta, „ezzel időt nyer az ember, lebiztosítja a fegyvert, azonnal tűzkész állapotban van”.

Kijött J édesapja

A lövések hallatára kiment a szemközti házból J édesapja is, aki a lépcsőn sietve azt ordibálta a férfinek, hogy felvette telefonnal. H ekkor ismét a fegyveréhez nyúlt, és az idős férfi felé lőtt. A lövedék milliméterekkel a férfi mellett suhant el, és egyenesen a lépcsőbe fúródott. Ezt követően H beszállt az autójába, hogy megforduljon, majd visszaérkezett és fegyverrel a kezében kiszállt a járműből. Ekkor a szomszéd rászólt, hogy tegye le a fegyvert, mire H. Miklós csak annyit mondott: „húzzál el innen”.

Megadta magát

A felvételek alapján J édesapja felemelt kézzel közeledett a puskás felé, s közben vitatkoztak. H azt mondta az idős férfinak, hogy nincs vele baja, csak a fiával. A szomszéd ekkor a telefonjával akart felvételeket készíteni, de mivel a kamera „szelfi” üzemmódban volt, ezért egyetlen képkockát sem tudott készíteni a bűncselekményről.

„Hívjatok mentőt!”

J fia kiabálta ezt, miközben H. kint vitatkozott J édesapjával. Akkor az apa állítólag azt mondta, „jó, akkor az egész családodat, még a gyerekeidet is kiirtom Orosról”, majd hátat fordított a támadónak, és visszaindult J lakása felé, ahol az unokája kiabált mentőért. H eközben azt üvöltötte az idős férfinak, hogy forduljon fel, míg ő távolodva annyit kiabált vissza, hogy: „megdöglötök, még a ma éjszakát sem élitek meg”.

Célzott és lőtt

A támadó megigazította a fegyverét, és a puska csövével követni kezdte a következő áldozatát. J apja már 30 méterre eltávolodott a férfitól, majd H kilőtte a negyedik töltényt is. A lövedék az idős férfi hátába csapódott, esélyt sem adva neki a túlélésre. „Nem kellett céloznom, láttam, hogy hova csapódott be a lövedék, ez tuti halálos volt” – mondta vallomásában H, aki ezt követően a kocsijába ült és elhajtott a helyszínről.

A FrissMédia ott volt a tárgyaláson

A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: Police.hu